Formula 1: Εκλεισε Πέρεθ η ΜcLaren στη θέση του Χάμιλτον

Παρασκευή, 28 Σεπτεμβρίου 2012 12:20

O παλιός (αριστερά) και ο νέος...

A- A A+

Κάτι που πλέον θεωρείται δεδομένο καθώς μόνο η επίσημη ανακοίνωση μένει από την Γερμανική ομάδα.

Η McLaren πρόλαβε όμως να κλέψει τις εντυπώσεις στο σχετικό ζήτημα δημοσιοποιώντας σήμερα τη συμφωνία της με τον Σέρζιο Πέρεθ, ο οποίος θα είναι ο αντικαταστάτης του Χάμιλτον στην Βρετανική ομάδα από το 2013.

Όπως αναφέρεται, ο Μεξικανός υπέγραψε πολυετές συμβόλαιο με τη νέα του ομάδα χωρίς ωστόσο να γίνει γνωστή η ακριβής χρονική διάρκειά του. Ο Πέρεθ μετράει ήδη δύο χρονιές στην Formula 1 με την Sauber όπου έχει καταφέρει τρεις φορές να ανέβει στο βάθρο των νικητών, ενώ στη Μαλαισία λίγο έλειψε να πάρει τη νίκη.

Το όνομά του είχε συνδεθεί με τη Ferrari στο παρελθόν αλλά και πρόσφατα σε ό,τι αφορά στην αντικατάσταση του Φελίπε Μάσα αφού προέρχεται από το πρόγραμμα νέων οδηγών της Scuderia. Ο πρόεδρος όμως της Ιταλικής εταιρείας Λούκα ντι Μοντετζέμολο είχε ξεκαθαρίσει πως δεν θεωρούσε τον Μεξικανό αρκετά πεπειραμένο ώστε να μεταπηδήσει στην ομάδα του Μαρανέλο.

Με δεδομένη λοιπόν τη συμφωνία του Χάμιλτον με τη Mercedes, η McLaren κινήθηκε αστραπιαία και «έκλεισε» τον νεαρό πιλότο, ο οποίος μαζί με τον Τζένσον Μπάτον, θα αποτελέσει το οδηγικό της δίδυμο του χρόνου στις πίστες.

Ο τεχνικός διευθυντής της McLaren Μercedes αφού εξήρε τις ικανότητες του Πέρεθ τόνισε πως η ομάδα παρακολουθούσε την πορεία του εδώ και μερικούς μήνες πριν καταλήξει. Σημείο αναφοράς ήταν η παρουσία του βάθρο και ο ταχύτερος γύρος φέτος στο GP του Μονακό. Τέλος υπογράμμισε ότι έχει όλες τις περγαμηνές για να εξελιχθεί σε έναν διεκδικητή του παγκοσμίου πρωταθλήματος.

«Ηταν μία σειρά από εκπληκτικές εμφανίσεις, μία τριάδα βάθρων και ένας εξαιρετικός ταχύτερος γύρος φέτος στο Μονακό που μας απέδειξαν ότι ο Σέρζιο δεν στερείται σε τίποτα σε ό,τι αφορά στην ταχύτητα και τη δέσμευσή του.

Παρακολουθούσαμε την πρόοδό του προσεκτικά εδώ και μερικούς μήνες και τώρα που ένα μέλος της ομάδας της Vodafone McLaren Mercedes, καθήκον μας είναι τελειοποιήσει και να αναπτύξει τις ικανότητές του καθώς η καριέρα του θα εξελίσσεται μέσα στα επόμενα χρόνια.

Ενωμένοι ο Σέρζιο και ο Τζένσον μας χαρίζουν μία πολύ ευρεία βάση σε ό,τι αφορά στην οδηγική ικανότητα. Ο Τζένσον είναι από τους μεγαλύτερους πρεσβευτές του μηχανοκινήτου αθλητισμού και το μοναδικό μείγμα της καταπληκτικής ταχύτητας και έξυπνης τακτικής του, τον οπλίζουν τόσο καλά ώστε να μπορεί να δώσει τη μάχη για τη νίκη σε κάθε αγώνα του παγκοσμίου πρωταθλήματος ανά ττην υφήλιο.

Παράλληλα, ο Σέρζιο αναπτύσσει τις ικανότητές του, αν και εμείς θεωρούμε ότι δεν είναι μόνο ταλαντούχος και ταχύτατος, αλλά έχει τη διάθεση και την όρεξη να μάθει.

Είναι απολύτως έτοιμος να εξελιχθεί σε έναν διεκδικητή του παγκοσμίου πρωταθλήματος. Η προσθήκη του στη Vodafone McLaren Mercedes μας χαρίζει ένα τέλειο οδηγικό δίδυμο για τη νέα σεζόν».

Από την πλευρά ο Σέρζιο Πέρεθ δηλώνει ενθουσιασμένος με τη νέα συμφωνία αλλά και έτοιμος να κάνει το παραπάνω βήμα στην καριέρα του και να μεταπηδήσει σε μία μεγάλη όπως η McLaren Mercedes ομάδα που διεκδικεί το παγκόσμιο πρωτάθλημα.

«Είμαι ενθουσιασμένος και ευχαριστημένος που έγινα μέλος της Vodafone McLaren Mercedes. Το όνομα McLaren είναι ένα από τα μεγαλύτερα στην ιστορία της Formula 1. Για πάνω από 40 χρόνια, η McLaren είναι η ομάδα που κάθε οδηγός αγώνων φιλοδοξεί να βρίσκεται. Μεγάλωσα με τις συναρπαστικές ιστορίες για τους θριάμβους του Αϊρτον Σένα και πραγματικά είναι τιμή μου που με επέλεξαν να είμαι συνεργάτης του Τζένσον από το 2013 και έπειτα.

Δεν έχω την ψευδαίσθηση ότι είναι ένα πολύ μεγάλο βήμα, θα ήταν για κάθε οδηγό- αλλά είμαι έτοιμος.

Ετσι, όσο είμαι πλήρως συγκεντρωμένος στο να κάνω ό,τι καλύτερο μπορώ με την Sauber στο υπόλοιπο της σεζόν, άλλο τόσο ανυπομονώ πάρα πολύ να δουλέψω με όλους στη Vodafone McLaren Mercedes και μαζί με τον Τζένσον, τον οποίο ανέκαθεν θαύμαζα ως εξαιρετικό οδηγό και μεγάλο πρωταθλητή», δήλωσε ο Σέρζιο Πέρεθ που δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει όλους όσοι τον βοήθησαν για αυτή τη σπουδαία στιγμή στην καριέρα του.

«Είμαι και πάντα θα είμαι εξαιρετικά ευγνώμων στον Πέτερ (σ.σ. Ζάουμπερ) και όλους στην ομάδα της Sauber για την εμπιστοσύνη τους προς εμένα και που μου έδωσαν την ευκαιρία να αγωνιστώ στην Formula 1. Θα ήθελα επίσης να ευχαριστήσω τον Κάρλος Σλιμ Τζ. Που με βοήθησε από τότε που ήμουν 14 ετών, χωρίς αυτόν δεν θα βρισκόμουν σήμερα εδώ».

Θέμα ωρών

Οι τυπικές ανακοινώσεις μένουν για την δημοσιοποίηση της συμφωνίας του Λιούις Χάμιλτον με τη Mercedes. Τη… γιορτή της γερμανικής ομάδας χάλασε η πρόωρη ανακοίνωση της McLaren για την υπογραφή συνεργασίας με τον Σέρζιο Πέρεθ.

Με αυτόν τον τρόπο ολοκληρώνεται ένα σίριαλ μηνών όπου ο Λιούις Χάμιλτον αποτελούσε μήλον της έριδος μεταξύ των δύο ομάδων.

Περαιτέρω λεπτομέρειες της συμφωνίας των δύο πλευρών θα γίνουν γνωστές όταν ανακοινωθεί η συνεργασία.

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις