Ο Ψηλορείτης αγκαλιάζει την Ακρόπολη

Yπό τους ήχους του Βασίλη Σκουλά
Παρασκευή, 28 Σεπτεμβρίου 2012 12:35
UPD:13:04

A- A A+

Ένα αυθεντικό κρητικό γλέντι θα στήσει για δεύτερη φορά στο Ηρώδειο ο κορυφαίος δεξιοτέχνης της λύρας και ερμηνευτής, Βασίλης Σκουλάς, στη συναυλία, με τίτλο «Κρήτη ανάσα μου βαθειά», αύριο Σάββατο 29 Σεπτεμβρίου, στις 9 το βράδυ.

Μουσική αναδρομή 40 χρόνων

Με τα έσοδα της βραδιάς να διατίθενται στο Ίδρυμα «Κρητική Εστία» - το οποίο αναλαμβάνει την υλική ενίσχυση απόρων σπουδαστών κρητικής καταγωγής, που διακρίνονται για τις επιδόσεις τους, ο μεγάλος καλλιτέχνης από τα ιστορικά Ανώγεια, με τη σεμνότητα και την ηρεμία του, μα πάνω από όλα με την καθάρια φωνή και την ασίγαστη λύρα του, θα παρουσιάσει ένα πρόγραμμα, που περιλαμβάνει τη σαραντάχρονη δισκογραφία του, με τις μεγάλες επιτυχίες που γαλούχησαν όλη την Κρήτη. Στο πλευρό του θα βρίσκονται οι ερμηνευτές της νεότερης κρητικής γενιάς, Μανώλης Λιδάκης και Μιχάλης Τζουγανάκης, με τη σύμπραξη της Μάρθας Φριντζήλα, υπό την καλλιτεχνική επιμέλεια του Κώστα Φασουλά και τη σκηνοθεσία του Θοδωρή Παπαδουλάκη.

Πιστός εργάτης της τέχνης

Εγγονός του σπουδαίου λυράρη της εποχής του, Μιχάλη Σκουλά και γιος του γνωστού λαϊκού ζωγράφου Αλκιβιάδη Σκουλά ή Γρυλιού, o Βασίλης Σκουλάς, άρχισε να μαθαίνει λύρα στα επτά του χρόνια και, σε ηλικία μόλις 16 ετών, ηχογράφησε τον πρώτο του δίσκο, κατορθώνοντας να καθιερωθεί ως ένας από τους πρώτους λυράρηδες και τραγουδιστές του νησιού και κάνοντας την αρχή για δεκάδες δισκογραφικές παρουσίες, που αποτελούν πλέον εμβληματικά έργα.

Στο παραδοσιακό και το σύγχρονο κρητικό τραγούδι, ο Βασίλης Σκουλάς έχει στο ενεργητικό του μια μεγάλη σειρά επιτυχημένων καλλιτεχνικών εμφανίσεων, κοινωνικών και πολιτιστικών, από την Αμερική έως την Αυστραλία, τον Καναδά και τη Γερμανία, καθώς και στα στέκια που, κατά καιρούς, δημιούργησε για τη φιλοξενία της κρητικής μουσικής καθώς και σημαντικές συνεργασίες με ξεχωριστούς δημιουργούς του έντεχνου ελληνικού τραγουδιού.

Πληροφορίες

Ωδείο Ηρώδου Αττικού, πεζόδρομος Διονυσίου Αρεοπαγίτου - Μακρυγιάννη, τηλ.: 210 3241807. Τιμές εισιτηρίων: 21, 28, 34, 55, 68 ευρώ. Προπώληση εισιτηρίων: Πανεπιστημίου 39 (Στοά Πεσματζόγλου), τηλεφωνικά: 210 7234567, ηλεκτρονικά: www.ticketservices.gr.

Προτεινόμενα για εσάς