Formula 1: Και επίσημα ο Χάμιλτον στη Mercedes

Παρασκευή, 28 Σεπτεμβρίου 2012 12:37
UPD:12:49

A- A A+

Ο παγκόσμιος πρωταθλητής του 2008 αναμένεται να αντικαταστήσει τον Μίκαελ Σουμάχερ στο γερμανικό στρατόπεδο και θα αποτελεί μαζί με τον Νίκο Ρόζμπεργκ το οδηγικό της ομάδας στις πίστες.

Ο Χάμιλτον που είχε συνδυάσει την αγωνιστική του καριέρα με την McLaren Mercedes, αποφάσισε να αφήσει την ομάδα του Γουόκινγκ διότι ψάχνει «μία νέα πρόκληση», όπως χαρακτηριστικά ανέφερε. Η αλήθεια είναι ότι ο Βρετανός ξεκίνησε την περιπέτειά του στην Formula 1 από την McLaren το 2007 και ουσιαστικά συγκαταλέγονταν ως «παιδί» της ομάδας, με την οποία κέρδισε τον ένα και μοναδικό μέχρι στιγμής παγκόσμιο τίτλο του το 2008.

Η συνεργασία τους ωστόσο θα έληγε στα τέλη της σεζόν και εδώ και μεγάλο χρονικό διάστημα είχε ξεκινήσει ένα σήριαλ για το αν ο 28χρονος πιλότος θα ανανέωνε το συμβόλαιο του ή θα έβρισκε νέα επαγγελματική στέγη. Ετσι, προέκυψε η Mercedes που του προσέφερε μία ικανοποιητική πρόταση και τον μετέπεισε να αλλάξει ομάδα. Τυπικά, η καριέρα του συνδέεται και με την Mercedes αφού συνεργάζεται σε ό,τι αφορά στους κινητήρες με την ομάδα του Γουόκινγκ.

«Ηρθε πλέον και για εμένα η στιγμή να δεχθώ μία νέα πρόκληση και είμαι πολύ ενθουσιασμένος που θα ανοίξω ένα νέο κεφάλαιο στους αγώνες με την ομάδα της Mercedes. H Mercedes-Benz διαθέτει μία απίστευτη κληρονομία στο μηχανοκίνητο αθλητισμό μαζί με πάθος για τη νίκη κάτι που συμμερίζομαι.

Μαζί μπορούμε να αναπτυχθούμε και να εξελιχθούμε σε αυτή τη νέα πρόκληση. Πιστεύω ότι μπορώ να βοηθήσω τα Ασημένια Βέλη να ανέβουν στην κορυφή και να πετύχουμε τις κοινές μας φιλοδοξίες, κερδίζοντας δηλαδή παγκόσμια πρωταθλήματα».

Ο επικεφαλής της ομάδας Ρος Μπράουν δήλωσε για την απόκτηση του Λιούις Χάμιτλον: «Είμαι στην ευχάριστη θέση να καλωσορίσω τους Λιούις Χάμιλτον στην ομάδα μας. Η άφιξη ενός πιλότου του διαμετρήματος του Λιούις αποτελεί απόδειξη της θέσης της Mercedes-Benz στην Formula 1 και είμαι υπερήφανος που ο Λιούις μοιράζεται με τα Ασημένια Βέλη το όραμα και τη φιλοδοξία για επιτυχία. Πιστεύω ότι το ο συνδυασμός Λιούις και Νίκο θα είναι το πιο δυναμικό και συναρπαστικό οδηγό δίδυμο στο γκριντ την επόμενη χρονιά και ανυπομονώ να δω τι θα μπορέσουμε να καταφέρουμε μαζί».

Η αλήθεια είναι ότι με την προσθήκη του Χάμιλτον η Mercedes έχει όλες τις περγαμηνές να είναι εκ των πρωταγωνιστών του χρόνου. Απομένει να το δείξει στην πίστα.

Σε ό,τι αφορά στο Μίκαελ Σουμάχερ δεν έχει ακόμη γίνει γνωστό τι προτίθεται να κάνει.

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις