WRC: Ανάμεσα σε Ford και VW ο Λάτβαλα

Πέμπτη, 04 Οκτωβρίου 2012 16:45

A- A A+

Όπως αποκάλυψε σε δημοσιογράφους, έχει στα χέρια δύο προτάσεις για την επόμενη χρονιά, μία από τη Ford και μία από την Volkswagen, τις οποίες και αξιολογεί. Την τελική του όμως απόφαση αναμένεται να την ανακοινώσει τον επόμενο μήνα, στο ράλι της Καταλονίας.

Παρά τις έντονες φήμες που τον θέλουν να έχει ήδη συμφωνήσει με την Volkswagen, έτσι ώστε να βρίσκεται στο μπάκετ ενός Polo WRC για τα επόμενα τρία χρόνια, εκείνος αποφεύγει να δώσει μία σαφή απάντηση.

Το συμβόλαιο του Φινλανδού λήξει στο τέλος του χρόνου με την Ford και εδώ και καιρό οργιάζουν οι φήμες για την παραμονή ή όχι στην Βρετανική ομάδα. Ο ίδιος πάντως τόνισε ότι οι παράμετροι που θα επηρεάσουν την απόφασή του έχουν να κάνουν από την μία πλευρά με τον πιο άμεσο στόχο κατάκτησης του παγκοσμίου πρωταθλήματος με τη Ford του χρόνου και μία μακροχρόνια συμφωνία με την Volkswagen από την άλλη.

«Δεν είναι μυστικό ότι το συμβόλαιο μου λήγει στο τέλος της χρονιάς. Σκέφτομαι τις ευκαιρίες μου με την Ford και τη VW. Η Ford είναι δεσμευμένη στο παγκόσμιο πρωτάθλημα ράλι μέχρι το τέλος του 2013, αλλά η VW έχει μεγαλύτερο χρονικό διάστημα, κάτι που είναι αρκετά σημαντικό. Από την άλλη πλευρά το Ford είναι ένα πολύ καλό αυτοκίνητο, πάρα πολύ ανταγωνιστικό και υπάρχουν μεγάλες πιθανότητες να παλεύω για τον παγκόσμιο τίτλο του χρόνου.

Εχω μείνει στη Ford πολλά χρόνια και ανέκαθεν ήθελα να την δω να κερδίζει ένα παγκόσμιο πρωτάθλημα. Αυτό δεν έγινε όταν οδηγούσα εγώ, επομένως δεν είναι μία εύκολη κατάσταση. Μερικές φορές υπάρχουν δύσκολες επιλογές: Ξέρω ότι εάν φύγω, θα είναι δύσκολο, αλλά υπάρχει αυτή η πιθανότητα. Είναι πολύ δύσκολο», δήλωσε ο Φινλανδός οδηγός ο οποίος σημείωσε ότι δεν έχει λάβει κάποια προθεσμία ούτε δέχεται πίεση από την ομάδα για να απαντήσει: «Δεν πιστεύω ότι θα γίνει πριν την Σαρδηνία, πιθανόν θα είναι στην Καταλονία τον επόμενο μήνα».

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις