Formula 1: Η σειρά του Γουέμπερ

Παρασκευή, 05 Οκτωβρίου 2012 10:43
UPD:10:43

A- A A+

Οπως και στις πρώτες έτσι και στις δεύτερες κυριάρχησε η μάχη μεταξύ των Red Bull και των McLaren για την πρωτιά. Αυτή τη φορά στη FP2, ο Μαρκ Γουέμπερ ήταν αυτός που γέλασε τελευταίος καθώς σημείωσε τον καλύτερος χρόνο από όλους. Πολύ κοντά του όμως, μόλις δύο δέκατα ήταν ο Λιούις Χάμιλτον και τρία δέκατα ο Σεμπάστιαν Φέτελ.

Εντυπωσιακός ήταν ο Νίκο Χούλκενμπεργκ φέρνοντας την Force India στην τέταρτη θέση, με λίγο πρισσότερο από ένα δέκατο διαφορά από τον πέμπτο Φερνάντο Αλόνσο. Πίσω από τον Ισπανό ακολούθησε ο Ρομάν Γκροσεάν ενω την έβδομη θέση κατέλαβε ο νικητής των πρώτων ελεύθερων δοκιμών Τζένσον Μπάτον. Ακολούθησαν οι Μπρούνο Σένα και Φελίπε Μάσα.

Ο Μίκαελ Σουμάχερ μπορεί να τερμάτισε δέκατος αλλά νωρίτερα είχε ένα ατύχημα στην Spoon Curve όταν έχασε το μονοθέσιο του και έπεσε στις μπαριέρες χωρίς ευτυχώς να τραυματιστεί. Το ίδιο έπαθε και ο Πολ ντι Ρέστα μετά τα πρώτα δέκα λεπτά της διαδικασίας προκαλώντας τη διακοπή των δοκιμών μέχρι να καθαριστεί η πίστα.

Ατυχες στιγμές είχαν οι Χέικι Κοβαλάινεν με την Caterham, Καμούι Κομπαγιάσι και Σέρζιο Πέρεθ με τις δύο Sauber, ο Τίμο Γκλοκ με τη Marussia, ο Παστόρ Μαλντονάτο με τη Williams, ο Ναράιν Καρθικέγιαν με την HRT, ο Φελίπε Μ΄σα με τη Ferrari, ο Κίμι Ραικόνεν με τη Lotus και ο Βιτάλι Πετρόφ με τη δεύτερη Caterham.

Ο Ραικόνεν πέρασε το μεγαλύτερο μέρος των δεύτερων ελεύθερων δοκιμών στα πιτς καθώς είχε πρόβλημα με το KERS στο μονοθέσιο ενώ ο Ρόζμπεργκ βγήκε στην πίστα προς το τέλος της διαδικασίας καθώς το θέμα με τον κινητήρα της Mercedes που παρουσιάστηκε το πρωΐ συνεχίστηκε και αναζητούνταν λύση.

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ ΦΟΥΣΙΑΝΗ - [email protected]

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις