Formula 1: Οι δηλώσεις των τριών πρώτων

Κυριακή, 07 Οκτωβρίου 2012 12:44
UPD:08/10/2012 07:00

A- A A+

Η επικράτηση του Γερμανού πιλότου ήταν η τρίτη στην Ιαπωνική πίστα και σε συνδυασμό με την εγκατάλειψη του πρωτοπόρο στη βαθμολογία Αλόνσο, τον έφερε μόλις τέσσερις βαθμούς πίσω από τον Ισπανό.

Το πρωτάθλημα πλέον έχει πάρει φωτιά ενώ υπολείπονται πέντε αγώνες μέχρι τη λήξη του. Ο Φέτελ θεωρεί ότι υπάρχει δρόμος ακόμα. Θα μπορούσε να πει κανείς ότι ο περυσινός παγκόσμιος πρωταθλητής βρίσκεται πλέον σε θέση ισχύος καθώς όπως φαίνεται, διαθέτει πιο ανταγωνιστικό μονοθέσιο από τον πιλότο της Ferrari. Παράλληλα, το άγχος έχει μεταφερθεί από εδώ και στο εξής στην πλευρά του Αλόνσο.

«Προφανώς ήταν ένα πολύ σημαντικό βήμα το σημερινό, αλλά σίγουρα ακόμη έχουμε πολύ δρόμο. Αν δείτε τους δύο τελευταίους αγώνες μετά το Σπα, υπάρχει αστάθεια. Δεν ξέρω τι συνέβη σήμερα, αλλά στο Σπα ο Φερνάντο ήταν άτυχος. Ελπίζεις ότι αυτά τα πράγματα δεν θα συμβούν σε εσένα, αλλά μέσα σε μερικούς αγώνες γνωρίζεις ότι μπορεί και να συμβούν. Είναι μία μεγάλη και τρελή χρονιά μέχρι στιγμής», δήλωσε ο Σεμπάστιαν Φέτελ, θεωρώντας ότι είναι νωρίς να μιλάει για το πρωτάθλημα. «Είμαι πολύ προσεκτικός. Πιστεύω ότι το ταξίδι είναι μεγάλο ακόμη. Ηταν μία δύσκολη χρονιά και έχουμε ακόμη πολλούς αγώνες. Σήμερα δεν θα ήθελα να μιλήσω για τον τίτλο».

Ο Γερμανός πιλότος της Red Bull δήλωσε ότι αυτό το Σαββατοκύριακο ήταν ονειρεμένο για αυτόν. «Δεν πιστεύω ότι θα μπορούσε να ήταν καλύτερο. Πολύ σπάνια τα καταφέρνεις σε τέτοιους αγώνες. Είχα ένα καλό μονοθέσιο με πολύ καλή συμπεριφορά και είναι πολύ δύσκολο να περιγράψεις το γιατί διότι δεν είχαμε κάνει σημαντικές βελτιώσεις. Απλά το μονοθέσιο ταίριαζε στην πίστα. Ηταν ένας συναρπαστικός αγώνας και στα όνειρα σου σκέφτεσαι ότι θα μπορούσε να είχε καταλήξει όπως σήμερα. Ολα ήταν εξαιρετικά».

Βάθρο με προοπτική ανανέωσης

Την πρώτη του φετινή παρουσία στο βάθρο πανηγύρισε στη Σουζούκα ο Φελίπε Μάσα. Συναισθήματα ανακούφισης και αισιοδοξίας για τη συνέχεια κατέκλυσαν τον Βραζιλιάνο πιλότο που πιστεύει ότι η δεύτερη θέση στην Ιαπωνία ίσως θα μπορούσε να του χαρίσει μία ανανέωση συμβολαίου με την Ferrari για το 2013.

«Είναι όμορφα. Ανακουφίστηκα. Ηταν εξαιρετικά. Ηταν συναρπαστικός αγώνας έτσι κι αλλιώς. Μπόρεσα να πιέσω πολύ από την αρχή μέχρι το τέλος και να αποδείξω ότι είμαστε εδώ για να παλέψουμε για τη νίκη και το βάθρο και όχι για τους βαθμούς», δήλωσε ο Βραζιλιάνος, ο οποίος όταν ρωτήθηκε αν θεωρεί πως το σημερινό πόντιουμ θα αποτελέσει την απαρχή μίας νέας εποχής για αυτό τόνισε: «Ημουν πολύ ευχαριστημένος με το μονοθέσιο όλο το Σαββατοκύριακο. Είναι πολύ όμορφα να βρίσκεται στο βάθρο μετά από ένα χρονικό διάστημα. Ελπίζω ότι αυτή θα είναι η αρχή για πολλά πόντιουμ που θα ακολουθήσουν».

Ενθουσιασμένος ο Κομπαγιάσι

Εν μέσω θερμών πανηγυρισμών ο Καμούι Κομπαγιάσι κατάφερε να πετύχει την πρώτη του παρουσία στο βάθρο των νικητών, τερματίζοντας τρίτος. Η θέση του Ιάπωνα πιλότου της Sauber είχε ιδιαίτερη βαρύτητα καθώς έτρεχε στην χώρα του και είχε την βοήθεια χιλιάδων συμπατριωτών του που τον επευφημούσαν από τις κερκίδες.

Με την επίδοσή του αυτή ισοφάρισε το καλύτερο αποτέλεσμα που έχει λάβει ποτέ Ιάπωνας πιλότος στην ιστορία της Formula 1. Οι άλλοι δύο ήταν ο Τακούμα Σάτο στην Ιντιανάπολη το 2004 και ο Αγκούρι Σουζούκι επίσης στη Σουζούκα το 1990.

Ο πιλότος της Sauber χρειάζονταν αυτή την επιτυχία από τη στιγμή που ο teammate του Σέρζιο Πέρεθ έχει βρεθεί στο βάθρο τρεις φορές φέτος. Με αυτόν τον τρόπο ισχυροποιεί τη θέση του στην Ελβετική ομάδα τώρα που ο Μεξικανός teammate του συμφώνησε με την McLaren για του χρόνου.

Η επιτυχία του Κομπαγιάσι στην Σουζούκα έγινε δεκτή με ιδιαίτερο ενθουσιασμό από το πλήθος.

««Ηταν ένας εξαιρετικός αγώνας. Δουλέψαμε πολύ σκληρά για να βρεθούμε στο βάθρο, με τον teammate μου να έχει μερικές επιτυχίες. Είχα κάποιες ευκαιρίες στις κατατακτήριες με μερικές καλές θέσεις στο γκριντ, αλλά ποτέ δεν ήμουν τυχερός. Πάλεψα στις εκκινήσεις, σε πολλές εκκινήσεις, αλλά σήμερα θεωρώ ότι ήταν θετικό που ξεκίνησα τρίτος. Δεν ήμουν στην πρώτη σειρά, αλλά η αίσθηση ήταν καλή γιατί είχαμε καλή απόδοση την Παρασκευή και πολύ καλό ρυθμό. Ημουν αισιόδοξος καθ’όλη την διάρκεια της εβδομάδας, επομένως κέρδισα θέση μετά την εκκίνηση και τότε ήμουν πολύ σίγουρος για τη μία θέση στο βάθρο. Σε κάποια στιγμή μονομαχήσαμε με τον Τζένσον. Το τελευταίο κομμάτι ήταν πολύ δύσκολο.

Το να βρεθώ στο βάθρο είναι κάτι το φανταστικό, ιδιαίτερα μπροστά από τους συμπατριώτες μου, στο εγχώριο GP. Αυτό είναι ο πρώτο πόντιουμ στην καριέρα μου και είναι κάτι το ανεπανάληπτο. Χαίρομαι για τους φανατικούς φίλους και τους τόσους πολλούς ανθρώπους που με στηρίζουν».

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις