«Πυρετός» διαβουλεύσεων εν όψει της επίσκεψης Μέρκελ

«Φρούριο» την Τρίτη η Αθήνα
Κυριακή, 07 Οκτωβρίου 2012 14:36
UPD:08/10/2012 12:56
A- A A+

Διαδοχικές συσκέψεις με μέλη της κυβέρνησης είχε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς στο Μέγαρο Μαξίμου ενόψει της επίσκεψης της Γερμανίδας καγκελαρίου 'Ανγκελα Μέρκελ την Τρίτη στη χώρα μας. Την ίδια ώρα, συνεχίζονται οι αντιδράσεις των κομμάτων της αντιπολίτευσης για την επίσκεψη Μέρκελ στην Αθήνα.

Λίγες μόλις ώρες μετά τη σφοδρή επίθεση που εξαπέλυσε εναντίον της κυβέρνησης ο Αλέξης Τσίπρας στο φεστιβάλ νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ στο Γουδί, υπογραμμίζοντας ότι η κ. Μέρκελ «έρχεται εσπευσμένα στην Αθήνα για να στηρίξει την ετοιμόρροπη κυβέρνηση Σαμαρά και το αδιέξοδο και εγκληματικό μνημόνιο» http://www.naftemporiki.gr/news/cstory.asp?id=2242172 , ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Πάνος Καμμένος διεμήνυσε ότι η χώρα « δεν διαπραγματεύεται την εθνική της κυριαρχία και δεν υπόκειται σε εντολές τραπεζιτών» http://www.naftemporiki.gr/news/cstory.asp?id=2242197.

« Πρώτα θα φέρει τις λίστες Χριστοφοράκου, πρώτα θα αποκαλύψει εκείνους που πλήρωναν τους εξωνημένους πολιτικούς, πρώτα θα πληρώσει το κατοχικό δάνειο και τις αποζημιώσεις και εν συνεχεία ισότιμα μπορούμε να διαπραγματευτούμε», τόνισε ο κ. Καμμένος.

Ο Π. Καμμένος για την επίσκεψη Μέρκελ

Ο Π. Καμμένος για την επίσκεψη Μέρκελ

«Η επικεφαλής των ευρωπαίων τοκογλύφων έρχεται στην Ελλάδα για να περιφρουρήσει τα γερμανικά κεφάλαια και τα υπερκέρδη του τραπεζικού συστήματος», τονίζει σε ανακοίνωσή της η Χρυσή Αυγή.

Όπως επισημαίνει, «δεν μας παρέχει στήριξη, αλλά διαιωνίζει την οικονομική κατοχή της Πατρίδας μας».

Από την πλευρά του το ΚΚΕ τονίζει σε ανακοίνωσή του ότι « η Μέρκελ είναι σύμμαχος της ελληνικής πλουτοκρατίας και των δυνάμεων που υπερασπίζονται την παραμονή της χωράς στη λυκοσυμμαχία της ΕΕ» http://www.naftemporiki.gr/news/cstory.asp?id=2242213 .

«Φρούριο» η Αθήνα

Επί ποδός βρίσκεται και η ΕΛ. ΑΣ. καθώς από αύριο η πρωτεύουσα θα θυμίζει «φρούριο», με περισσότερους απο 7.000 αστυνομικούς να έχουν κινητοποιηθεί για να συνδράμουν στα μέτρα ασφαλείας.

Ιδιαίτερα μέτρα έχουν προγραμματιστεί για το αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος», καθώς και σε κεντρικό ξενοδοχείο όπου θα διαμείνει η κ. Μέρκελ. Παράλληλα θα ληφθούν αυστηρά μέτρα στην γερμανική πρεσβεία και άλλα κτίρια που στεγάζονται υπηρεσίες και εταιρείες γερμανικού ενδιαφέροντος, καθώς και στο Σύνταγμα, όπου έχουν προγραμματιστεί κοινωνικές και εργατικές κινητοποιήσεις.

Από την Τροχαία θα διακόπτεται η κυκλοφορία στους οδικούς άξονες και τους κάθετους δρόμους, κατά τις μετακινήσεις της Γερμανίδας καγκελάριου, ενώ δεν θα επιτραπεί από τις αστυνομικές δυνάμεις σε κανέναν να πλησιάσει στα σημεία που θα βρίσκεται η κ. Μέρκελ.

Από την Ασφάλεια και ομάδες ΔΕΛΤΑ και ΔΙΑΣ θα γίνονται συνεχώς περιπολίες σε όλη την Αθήνα.

Την Τρίτη, ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ έχουν προγραμματίσει παναττική 3ωρη στάση εργασίας από τις 12:00 έως τις 15:00 και συλλαλητήριο στις 13:00 στο Σύνταγμα. Στις 13:00 θα πραγματοποιήσει συγκέντρωση στην Ομόνοια το ΠΑΜΕ.

Στάση εργασίας για την Τρίτη από τις 12 έως τη λήξη της βάρδιας έχουν εξαγγείλει και οι νοσοκομειακοί γιατροί.

Σε παράσταση διαμαρτυρίας έξω από την γερμανική πρεσβεία θα προβούν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή