Formula 1: Μένει ο Μάσα στη Ferrari, αλλαγή ομάδας για Χούλκενμπεργκ;

Δευτέρα, 08 Οκτωβρίου 2012 14:48
UPD:14:48

A- A A+

Το τελευταίο που αναφέρει και το BBC είναι πως η Ferrari, μετά την επιτυχία του Μάσα στην Ιαπωνία, προτίθεται να του δώσει μία ακόμη ευκαιρία και να τον διατηρήσει στο οδηγικό της… ρόστερ και του χρόνου.

Η θέση του βραζιλιάνου είχε αρχίσει να αμφισβητείται στην Scuderia εδώ και μεγάλο χρονικό διάστημα ενώ υπάρχει πληθώρα δημοσιευμάτων για τους πιθανούς αντικαταστάτες του. Οι μνηστήρες πάντως ήταν πολλοί. Τελικά όπως αναφέρει το BBC, η Ferrari προσανατολίζεται να κρατήσει τον 31χρονο πιλότο για μία ακόμη χρονιά και να ανανεώσει τη μακροχρόνια συνεργασία τους.

Κομβική λεπτομέρεια που ώθησε τους ανθρώπους του Μαρανέλο προς σε αυτή την επιλογή ήταν η πολύ καλή εμφάνιση του Μάσα στην Ιαπωνία και η πρώτη παρουσία του στο βάθρο των νικητών μετά το GP της Νότιας Κορέας το 2010. Στην Ιαπωνία ο Μάσα ξεκίνησε από την δέκατη θέση τον αγώνα και κατάφερε να αποφύγει την αναταραχή της πρώτης στροφής ενώ στη συνέχεια έχοντας γρήγορο ρυθμό μπόρεσε να αναρριχηθεί στη δεύτερη θέση.

«Δύο χρόνια χωρίς παρουσία στο βάθρο πραγματικά δεν είναι κάτι καλό. Σκέφτομαι όλα αυτά τα άσχημα πράγματα, τα τόσα πολλά που ήταν αρνητικά και δε με βοήθησαν καθόλου. Πραγματικά είναι ανακούφιση και είμαι σίγουρος ότι θα είναι πολύ σημαντικό για μένα, για το μυαλό και το μέλλον μου επίσης. Είμαι τόσο ευτυχισμένος για τον εξαιρετικό αγώνα που έκανα», δήλωσε ο Βραζιλιάνος πιλότος.

Η επιτυχία αυτή του Μάσα είχε ιδιαίτερη σημασία για την Ferrari στο κυνήγι του τίτλου των κατασκευαστών τη στιγμή που ο Φερνάντο Αλόνσο εγκατέλειψε νωρίς-νωρίς τον αγώνα. Λέγεται μάλιστα ότι η Ιταλική ομάδα αναμένεται να προβεί στις σχετικές ανακοινώσεις ανανέωσης της συνεργασίας με τον 31χρονο πιλότο το επερχόμενο Σαββατοκύριακο στο GP της Νότιας Κορέας.

Ο Χούλκενμπεργκ στην Sauber;

Ο Νίκο Χούλκνεμπργκ είναι ένα από τα ονόματα που έχουν ακουστεί έντονα για πιθανός αντικαταστάτης του Φελίπε Μάσα στη Ferrari. Μετά τα δημοσιεύματα όμως που θέλουν την Scuderia να ανακοινώνει την επέκταση της συνεργασίας της με τον Βραζιλιάνο, δημιουργείται ντόμινο εξελίξεων και μεταγραφών χωρίς ωστόσο ο Χούλκενμπεργκ να μένει μετέωρος.

Ετσ, σύμφωνα με Ελβετικά ΜΜΕ, ο Γερμανός πιλότος έχει εφεδρικό σχέδιο καθώς βρίσκεται πολύ κοντά σε διετή συμφωνία με την Sauber. Αναφέρεται επίσης ότι τη θέση στην Force India αναμένεται να καλύψει ο Σεμπαστιέν Μπουεμί, πρώην πιλότος της Toro Rosso και νυν εφεδρικός οδηγός της Red Bull.

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις