Συλλαλητήριο ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ κατά των νέων μέτρων

Δευτέρα, 08 Οκτωβρίου 2012 19:10
UPD:21:51

A- A A+

Ολοκληρώθηκε το πανεργατικό συλλαλητήριο που διοργάνωσαν στο κέντρο της Αθήνας ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τα προωθούμενα μέτρα και την πολιτική λιτότητας.

Ανοιχτοί είναι πλέον όλοι οι δρόμοι περιμετρικά του Συντάγματος που είχαν κλείσει καθώς επίσης και οι σταθμοί του μετρό.

NAFTEMPORIKI.GR

Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις στην κινητοποίηση έλαβαν μέρος 6.000 άτομα.

«Βρισκόμαστε εδώ για να προασπίσουμε τα συλλογικά εργασιακά δικαιώματα», δήλωσε ο πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ, Κώστας Τσικρικάς. Χαρακτήρισε επίσης αδιέξοδες τις ασκούμενες πολιτικές, οι οπόίες όπως προειδοποίησε, οδηγούν μεγάλες κοινωνικές ομάδες στη φτώχεια και στην εξαθλίωση. «Ανάλογες πολιτικές οδήγησαν κατά το παρελθόν στην επώαση του αυγού του φιδιού» κατέληξε ο κ. Τσικρικάς.

«Η ψυχή μας βγαίνει αλλά το πρόγραμμα δεν βγαίνει», σημείωσε από την πλευρά του ο οργανωτικός γραμματέας της ΓΣΕΕ Βαγγέλης Μουτάφης. «Εξαπολύεται φοροεπιδρομή, ενώ κόβονται μισθοί και συντάξεις», πρόσθεσε και τόνισε ότι οι εργαζόμενοι της Αττικής θα βρεθούν και αύριο στο Σύνταγμα για να εκφράσουν την αντίθεσή τους στις πολιτικές που ακολουθούνται.

Ξεχωριστή συγκέντρωση στην Ομόνοια και πορεία μέσω της οδού Σταδίου προς το Σύνταγμα πραγματοποίησαν μέλη του ΠΑΜΕ.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή