Formula 1: Ανοιχτές οι επιλογές του Μαλντονάτο

Τρίτη, 09 Οκτωβρίου 2012 12:45

A- A A+

Ο πιλότος από την Βενεζουέλα ανέκτησε την αισιοδοξία του καθώς μετά από πολλούς αγώνες κατάφερε να μπει μέσα στην βαθμολογούμενη δεκάδα.

Η όγδοη θέση στην Ιαπωνία ήταν το πρώτο θετικό αποτέλεσμα έπειτα από τη νίκη του στο Ισπανικό GP. Μετά από αυτό παραδέχθηκε ότι δεν θα πρέπει να θεωρείται βέβαιη η παραμονή του στην Williams και ότι υπάρχει πιθανότητα να συνεργαστεί με κάποια άλλη ομάδα.

«Προς το παρόν, σίγουρα, υπάρχει η πιθανότητα να πάω σε κάποια άλλη ομάδα. Σκεφτόμαστε βέβαια να παραμείνουμε και εδώ, αλλά ακόμη είναι πολύ νωρίς για να αποκαλύψω κάτι. Οι ομάδες συνήθως επιβεβαιώνουν τους οδηγούς τους στο τέλος της χρονιάς. Επομένως προς το παρόν συζητάμε και διαπραγματευόμαστε», τόνισε χαρακτηριστικά.

Η θέση του πάντως στην Williams είναι ιδιαιτέρως σημαντική καθώς η κρατική πετρελαϊκή εταιρεία PDVSA αποτελεί βασικό χορηγό του και κατ’επέκταση της Βρετανικής ομάδας, προσφέροντας ετησίως 30 εκατ. λίρες. Μετά μάλιστα και την επανεκλογή του Ούγκο Τσάβεζ στην προεδρία της Βενεζουέλας, αναμένεται να προωθηθεί ακόμη περισσότερο η καριέρα του Μαλντονάτο στην Formula 1 καθώς αφενός μεν ο νυν πρόεδρος της χώρας παρακολουθεί στενά την πορεία του πιλότου της χώρας του. Αφετέρου δε μία πιθανή ήττα του Τσάβεζ θα σήμαινε αυτομάτως την απόσυρση της χορηγίας της πετρελαϊκής εταιρείας.

«Η PDVSA είναι μία εταιρεία που γνωρίζω εδώ και πολλά χρόνια και όλα θα πάνε καλά διότι έχουμε ένα συμβόλαιο και ανέκαθεν υποστήριζαν την καριέρα μου. Στη Βενεζουέλα όλοι είναι χαρούμενοι που με βλέπουν στη Formula 1. Κερδίσαμε φέτος έναν αγώνα, κάτι που ήταν εκπληκτικό στη δεύτερη χρονιά μου στην Formula 1. Δεν έχουμε ακόμη το καλύτερο μονοθέσιο αλλά καταφέραμε να κερδίσουμε. Όπως γνωρίζετε, δουλεύουμε πολύ σκληρά πάνω στο μονοθέσιο. Φέρω μεγάλη ευθύνη σε αυτή την ομάδα διότι είναι ο πρώτος οδηγός. Είναι πολύ δύσκολο να αποδεχθούμε το γεγονός ότι χάσαμε πολλούς βαθμούς φέτος, αλλά ποτέ δεν είναι αργά να επανέλθουμε», δήλωσε ο Παστόρ Μαλντονάτο, τονίζοντας ότι αισθάνεται σαν οικογένεια την ομάδα της Williams. «Αυτή είναι μία καλή οικογένεια για εμένα. Πραγματικά νιώθω πολύ καλά. Πιστεύω ότι κι εκείνοι είναι το ίδιο ευχαριστημένοι με εμένα, αλλά ξέρετε πως είναι η Formula 1. Όλα μπορούν να αλλάξουν από την μία ημέρα στην άλλη».

Ο Μαλντονάτο βρίσκεται μέχρι στιγμής στην 15η θέση του παγκοσμίου πρωταθλήματος με 33 βαθμούς. Αυτό που τον χαρακτηρίζει είναι η έλλειψη σταθερότητας στην απόδοσή του.

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις