Formula 1: Αναβαθμίσεις ετοιμάζει η Ferrari

Τετάρτη, 10 Οκτωβρίου 2012 13:23

A- A A+

Την προσπάθεια του Ισπανού να κατακτήσει τον δεύτερο παγκόσμιο τίτλο του η Ferrari θα ενισχύσει με αναβαθμίσεις που θα παρουσιάσει σε κάθε ένα από τα εναπομείναντα GP της φετινής χρονιάς.

Η εταιρεία του Μαρανέλο «πολεμάει» να διατηρήσει τον Αλόνσο πρώτο στην παγκόσμια κατάταξη αν και η θέση του είναι δύσκολη καθώς μετά τη νίκη του Φέτελ στην Ιαπωνία και την εγκατάλειψη αντίστοιχα του Ισπανού, η διαφορά τους έχει μειωθεί πλέον στους τέσσερις βαθμούς.

Παράλληλα, είναι σαφές ότι η F2012 δεν είναι το ταχύτερο μονοθέσιο σε σχέση με τους ανταγωνιστές της, Red Bull και McLaren, αντίστοιχα. Η εξέλιξη του μονοθεσίου της Ferrari δεν είναι ανάλογη των αντιπάλων της και αυτό οφείλεται, όπως παραδέχθηκε η Ιταλική ομάδα, στο πρόβλημα με την αεροδυναμική σήραγγα και την συσχέτιση των στοιχείων που συλλέγονται από εκεί με την πίστα. Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα της νέας πίσω πτέρυγας που χρησιμοποιήθηκε στην Σιγκαπούρη, χωρίς να έχει τα επιθυμητά αποτελέσματα.

Στη Ferrari όμως αισιοδοξούν ότι η δεύτερη θέση του Μάσα στην Ιαπωνία υποδεικνύει πως η ομάδα βρίσκεται σε σωστό δρόμο σε ό,τι αφορά στον αγωνιστικό της ρυθμό.

«Ο ρυθμός στον αγώνα είναι λίγο καλύτερος από τις κατατακτήριες στην Ιαπωνία, αν και ήμασταν άτυχοι με τον Φερνάντο και τις κίτρινες σημαίες. Βρισκόμαστε πλέον πιο κοντά στη McLaren, αλλά υπάρχει ακόμη απόσταση από την Red Bull, επομένως χρειάζεται να συνεχίσουμε να δουλεύουμε πάνω στην εξέλιξη του μονοθεσίου», ανέφερε ο τεχνικός επικεφαλής της Ferari, Πατ Φράι.

Αν ωστόσο η Scuderia επιθυμεί ο πρώην παγκόσμιος πρωταθλητής να παραμείνει στην κορυφή και να κερδίσει τον φετινό τίτλο, χρειάζεται πάρει ρίσκο και προχωρήσει αναβαθμίσεις έτσι ώστε το μονοθέσιο της να είναι έτοιμο να διεκδικήσει τη νίκη. Πάνω σε αυτή την λογική, όπως απο αποκάλυψε ο Πατ Φράι θα παρουσιαστούν στους επόμενους αγώνες, αρχής γενομένης από την Κορέα σημαντικές αναβαθμίσεις για την F2012.

«Κοιτώντας στους πιο πρόσφατους αγώνες, είχαμε παρουσιάσει μερικές μικρές αναβαθμίσεις σε κάθε έναν ξεχωριστά, αν και κάναμε κάποια μικρά λάθη στη Σιγκαπούρη. Καταφέραμε όμως να τα εντοπίσουμε και να τα λύσουμε στην Ιαπωνία. Όταν προσπαθείς συνεχώς να έχεις μία καλή απόδοση, χρειάζεται να πάρεις κάποια ρίσκα και για αυτό θα υπάρξουν τέσσερις μικρές αναβαθμίσεις στο μονοθέσιο στην Κορέα, με περαιτέρω αλλαγές στους αγώνες που θα ακολουθήσουν.

Γενικά στους τελευταίους πέντε αγώνες χρειάζεται να παραμείνουμε ψύχραιμοι και σίγουροι πως ,ότι κάνουμε μετράει. Ερχονται κι άλλα αν και έχουμε ακόμη δρόμο μέχρι να καλυφθεί η διαφορά. Δεν πρόκειται όμως ποτέ να εγκαταλείψουμε την προσπάθεια και θα προσπαθούμε μέχρι το τέλος, στην Βραζιλία».

Ο Πατ Φράι εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι στην Κορέα η ομάδα θα τα πάει αρκετά καλά ιδίως με την χρήση της μαλακής και πολύ μαλακής γόμας της Pirelli.

«Στην Κορέα θα χρησιμοποιούμε την μαλακή και πολύ μαλακή γόμα της Pirelli, οι οποίες βοηθούν σημαντικά στην εξεύρεση της σωστής ισορροπίας στο μονοθέσιο. Επομένως αναμένουμε έναν ακόμη καλό αγώνα, αν και το πόσο ανταγωνιστικοί θα είμαστε, θα εξαρτάται από το πόσο έχει προοδεύσει κάθε μία από τις ομάδες στην εξέλιξη του μονοθεσίου της».

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις