Formula 1: Πρώτη εμφάνιση της Ντε Βιγιότα

Τετάρτη, 10 Οκτωβρίου 2012 14:09

A- A A+

Η άτυχη οδηγός αναμένεται να δώσει την Πέμπτη 11 Οκτωβρίου συνέντευξη Τύπου προκειμένου να ενημερώσει την κοινή γνώμη για το ατύχημα και την ανάρρωσή της. Παρών σε αυτό το γεγονός θα είναι και ο πρόδρος της Ισπανικής Ομοσπονδίας Μηχανοκίνητου Αθλητισμού, Κάρλος Γκαρσία.

Η 32χρονη οδηγός έχει χάσει το δεξί της μάτι μετά το σοβαρό ατύχημα στο αεροδρόμιο του Ντάξφορντ. Εκεί όπου στις αρχές Ιουλίου δοκίμαζε για πρώτη φορά την MR01, το μονοθέσιο της Marussia και ειδικότερα κάποιες αεροδυναμικές αναβαθμίσεις που είχαν ετοιμαστεί. Στον πρώτο της όμως δοκιμαστικό γύρο κι ενώ επέστρεψε στα πιτς, το μονοθέσιο επιτάχυνε και έπεσε με ταχύτητα πάνω σε ένα σταθμευμένο όχημα της ομάδας.

Η Ντε Βιγιότα μεταφέρθηκε αμέσως στο νοσοκομείο με βαριές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις και τραύματα στο πρόσωπο. Αν και διεκομίσθη άμεσα στο χειρουργείο οι γιατροί δεν ήταν σε θέση να σώσουν το δεξί της μάτι. Στη συνέχεια παρέμεινε για μία εβδομάδα στην εντατική και όταν βγήκε μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Λα Παζ της Μαδρίτης έτσι ώστε να την παρακολουθούν γιατροί που ειδικεύονται στην πλαστική και νευρολογική χειρουργική.

Στα τέλη Ιουλίου η ισπανίδα πιλότος πήρε εξιτήριο από το νοσοκομείο και την Πέμπτη 11 Οκτωβρίου αναμένεται να παρουσιάσει την κοινή γνώμη την τραγική της εμπειρία.

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις