E - reader κόστους 9,90 ευρώ από γερμανική εταιρεία

Πέμπτη, 11 Οκτωβρίου 2012 11:06
UPD:11:39

A- A A+

Ο «χορός» των φορητών συσκευών είναι φρενήρης, και οι εμφανίσεις νέων «παικτών» συνεχείς, σε «αρένες» όπως των tablets, των smartphones, και των e - readers.

Σε μεγάλο βαθμό πλέον το «παιχνίδι» παίζεται στην τιμή, καθώς πολλές εταιρείες επιδιώκουν να παρουσιάσουν μοντέλα τα οποία έχουν τις ίδιες ή και ανώτερες δυνατότητες από τους ανταγωνιστές, αναζητώντας τρόπους να κρατήσουν χαμηλά το κόστος.

Στο χώρο των e-readers, η κυριαρχία του Kindle της Amazon είναι αυτή τη στιγμή αναμφισβήτητη, αν και υπάρχουν αρκετοί αντίπαλοι που παρουσιάζονται πρόθυμοι να την «απειλήσουν» στο προσεχές μέλλον. Ένας εξ αυτών έρχεται από τη Γερμανία, από την εταιρεία txtr, και «υπόσχεται» ένα τεράστιο πλεονέκτημα: το εξαιρετικά χαμηλό του κόστος, το οποίο μπορεί να φτάνει μέχρι και τα 9,90 ευρώ.

Το «μότο» της εταιρείας είναι "liberate reading". Το txtr beagle, όπως ονομάζεται, είναι στις 5 ίντσες (oθόνη e-ink, ανάλυσης 800x600), έχει πάχος 5 χιλιοστών, ζυγίζει 128 γραμμάρια, έχει αποθηκευτικό χώρο 4 GB και τροφοδοτείται από δύο ΑΑΑ μπαταρίες που διαρκούν ένα χρόνο. Επίσης, μπορεί να λάβει e - books τα οποία αποστέλλονται από smartphone μέσω Bluetooth (δεν υπάρχει Wi - Fi ή 3G), καθώς «επικοινωνεί» μαζί του με ειδική εφαρμογή της txtr για το Android. Υποστηρίζει τα formats που υποστηρίζονται και από τα περισσότερα smartphones (epub, pdf κλπ).

Το txtr beagle μπορεί να λάβει e - books τα οποία αποστέλλονται από smartphone μέσω Bluetooth (δεν υπάρχει Wi - Fi ή 3G), καθώς «επικοινωνεί» μαζί του με ειδική εφαρμογή της txtr για το Android.

Όπως λέει η ίδια η εταιρεία, στόχος του beagle είναι να «ξεκλειδώσει» μία τεράστια αγορά δεκάδων εκατομμυρίων πελατών, οι περισσότεροι από τους οποίους δεν έχουν καμία επαφή με το e-reading. Το 80% των πελατών αυτών, σύμφωνα με την εταιρεία, επιθυμεί απλά μία εύχρηστη, μοντέρνα συσκευή με μία καλή οθόνη.

Κατά τον Τόμας Λέλιβελντ, στέλεχος της txtr, ο λόγος που μέχρι τώρα το e - reading «δεν έχει προωθηθεί επαρκώς» είναι το ότι «λείπει η κατάλληλη συσκευή... Tο νέο μας προϊόν συνδέεται με τα δημοφιλή smartphones... μετά από συζητήσεις, προβλέπουμε πως το txtr beagle θα είναι διαθέσιμο στους καταναλωτές σε τιμή που μπορεί να φτάνει ακόμα και τα 9,90 ευρώ, δέκα φορές πιο φτηνά από άλλα e - readers στην αγορά, κάτι που σίγουρα θα ενισχύσει τις πωλήσεις e - books».

Η εταιρεία είναι σε διαπραγματεύσεις με network operators σε Ασία, Ευρώπη και ΗΠΑ, προκειμένου να βρεθεί ένα επιχειρηματικό μοντέλο (κατά πάσα πιθανότητα παρεμφερές με αυτό το οποίο ακολουθείται στον χώρο των κινητών τηλεφώνων- ενδεχομένως να παρέχεται ως αξεσουάρ για smartphones) που θα οδηγήσει σε δυναμική αύξηση των αναγνωστών e-books.

Προτεινόμενα για εσάς