Formula 1: Διαψεύδει ο Μοντετζέμολο για Φέτελ

Δευτέρα, 15 Οκτωβρίου 2012 16:50
UPD:16:54

A- A A+

Όπως αναφέρει σε σχετικό δημοσίευμά του το BBC, η Scuderia προτίθεται να εντάξει στο δυναμικό της από το 2014 τον δύο φορές παγκόσμιο πρωταθλητή.

Θεωρείται παράλληλα δεδομένη για την επόμενη χρονιά η παραμονή του Φελίπε Μάσα στην εταιρεία του Μαρανέλο, σηματοδοτώντας έτσι οκτώ έτη συνεργασίας του με την Ιταλική ομάδα. Ο Βραζιλιάνος παρουσιάζεται από τα μέσα ως μονοετής λύση για τη Ferrari μέχρι την άφιξη του Φέτελ. Στο παρελθόν μάλιστα δημοσιεύματα είχαν αναφέρει ότι έχει υπογραφεί και ένα προσύμφωνο μεταξύ του Γερμανού και της Scuderia.

Ολες αυτές τις φήμες (νέες και παλιές) έσπευσε να διαψεύσει άμεσα ο πρόεδρος της Ιταλικής εταιρείας Λούκα ντι Μοντετζέμολο, αποσαφηνίζοντας ότι η ύπαρξη δύο πρώτων ονομάτων στην ομάδα θα προκαλέσει μόνο προβλήματα.

«Το πρόβλημα σήμερα δεν αφορά στους δύο πιλότους. Το 2013 έχει ακόμα χρόνο μέχρι να έρθει και δεν θέλω δύο κοκόρια στο ίδιο κοτέτσι, αλλά περισσότερο δύο πιλότους που οδηγούν για την Ferrari και όχι για τους εαυτούς τους. Δεν θέλω προβλήματα και αντιπαλότητες, τις οποίες δεν είχαμε μεταξύ των Σουμάχερ – Ιρβάιν, Σουμάχερ-Μπαρικέλο, Αλόνσο-Μάσα, ή Μάσα–Σουμάχερ και Μάσα-Ραϊκόνεν. Δε μου αρέσουν αυτά και δημιουργούν αστάθεια στην ομάδα», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Η αλήθεια είναι αν ισχύσουν τις φήμες και ο Φέτελ περάσει στο στρατόπεδο της Ferrari από το 2014, τότε η Scuderia θα έχει το πιο ισχυρό οδηγικό δίδυμο στο γκριντ. Τη στιγμή μάλιστα που το συμβόλαιο του Αλόνσο λήγει το 2016. Ο Ισπανός ωστόσο λέγεται ότι έχει λόγο στην επιλογή του teammate του στην ομάδα με χαρακτηριστικό παράδειγμα την άσκηση βέτο που άσκησε νωρίτερα φέτος για τον ερχομό του Λιούις Χάμιλτον στο Μαρανέλο.

Από την πλευρά της Red Bull διαψεύδονται οι φήμες λέγοντας πως δεν υπάρχει καμία περίπτωση ο πιλότος τους να φύγει καθώς έχει συμβόλαιο μέχρι τα τέλη του 2014. Ο σύμβουλος όμως της Red Bull Χέλμουτ Μάρκο είχε αποκαλύψει περί τα τέλη Μαΐου, ότι στη συμφωνία του Γερμναού πιλότου με την παγκόσμια πρωταθλήτρια υπάρχει μία ρήτρα που θα μπορούσε να του επιτρέψει να φύγει. Η συγκεκριμένη ρήτρα αφορά στην απόδοση τη δική του και της Red Bull στο παγκόσμιο πρωτάθλημα το 2013. Αν δηλαδή η παρουσία τους δεν είναι επιτυχημένη και δεν καταφέρουν να κατακτήσουν τους δύο τίτλους, τότε θα μπορούσε ο νεαρός Γερμανός πιλότος να αποχωρήσει.

Μένει ο Μάσα

Δεδομένη θεωρείται από πολλά ΜΜΕ η παραμονή του Φελίπε Μάσα στη Ferrari και το 2013. Η θετική παρουσία του Βραζιλιάνου στους δύο τελευταίους αγώνες σε Ιαπωνία και Νότια Κορέα, αντίστοιχα, έχει αντιστρέψει το εις βάρος του κλίμα στην Scuderia.

Η άσχημη φετινή του εικόνα από την αρχή της σεζόν είχε πυροδοτήσει κατά την διάρκεια της χρονιάς φήμες περί αντικατάστασής του, με πολλούς μνηστήρες να ερίζουν την θέση του. Στην Ιαπωνία όμως ο Μάσα παρουσιάστηκε αναγεννημένος, κάνοντας έναν πολύ καλό αγώνα που κορυφώθηκε με την κατάκτηση της δεύτερης θέσης. Ηταν η πρώτη φορά φέτος που ανέβαινε στο βάθρο των νικητών, αποστομώνοντας έτσι τους επικριτές του. Οι θετικές του εμφανίσεις συνεχίστηκαν και στην πίστα της Γέονγκαμ, στη Νότια Κορέα όπου τερμάτισε πέμπτος, πίσω από τον teammate του Φερνάντο Αλόνσο, δεχόμενος εντολή να αφήσει το πόδι του από τον γκάζι και να μην πιέζει τον Ισπανό που μάχεται για τον φετινό τίτλο.

Αν πάντως η Ferrari αποφασίσει να τον κρατήσει και φέτος, ανανεώνοντας για έναν ακόμη χρόνο τη μεταξύ τους συνεργασία, τότε ο Βραζιλιάνος θα κλείσει οκτώ χρόνια παραμονής στην Ιταλική ομάδα. Οι σχετικές πάντως ανακοινώσεις αναμένεται να γίνουν πριν από τον αγώνα στην Ινδία, στα τέλη του μήνα.

Για τον Μάσα και την παρουσία του στην Ιταλική ομάδα μίλησε και ο Λούκα ντι Μοντετζέμολο, αποκαλύπτοντας ότι αύριο, θα έχει μία συζήτηση μαζί του: «Αναμφίβολα, μέχρι τα μέσα τις σεζόν ήταν αδιανόητο να επιβεβαιώσουμε τον Μάσα. Τώρα όμως ανταποκρίνεται στις προσδοκίες μας, αύριο θα το συζητήσουμε και στη συνέχεια θα λάβουμε την απόφασή μας. Ο Μάσα είχε πολύ καλή απόδοση στη Μόντσα και στην Ιαπωνία, είναι ένας ξαναγεννημένος Μάσα. Του ζήτησα αύριο να έρθει στο Μαρανέλο και θα το συζητήσουμε αρκετά. Νομίζω ότι ανέκαθεν έδινε πολλά στη Ferrari και παράλληλα έχει δημιουργήσει ένα καλό ομαδικό κλίμα με τον Αλόνσο. Ποντάρω λοιπόν σε εκείνον για να «ροκανίζει» βαθμούς από τους αντιπάλους μας.

Είναι αλήθεια ότι τα χαρακτηριστικά του μονοθεσίου που είχαμε στην αρχή της χρονιάς ήταν τέτοια που δεν μπορούσε να το οδηγήσει, αλλά εγώ πάντα πίστευα ότι χρειαζόταν να αντιδράσει. Ετσι από το Σπα και έπειτα άρχισε να βελτιώνει την απόδοσή του και ήξερε ότι μπορεί να στηρίζεται στην υποστήριξη όλης της ομάδας«, δήλωσε ο πρόεδρος της Ferrari, ο οποίος, είναι γνωστό ότι συμπαθεί υποστηρίζει τον Βραζιλιάνο.

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις