Επίδοξοι διαδικτυακοί συγγραφείς στο Twitter

#twitterfiction
Παρασκευή, 19 Οκτωβρίου 2012 23:59

Το Twitter Fiction Festival θα ξεκινήσει στις 28 Νοεμβρίου και θα διαρκέσει πέντε ημέρες. Θα γίνει εξολοκλήρου online, υπό το hashtag #twitterfiction. Το θέμα του: η «εξερεύνηση» των τρόπων αφήγησης ιστοριών μέσω του δημοφιλούς κοινωνικού δικτύου.

A- A A+

Το Twitter ξεκίνησε στην αφάνεια, αλλά εξελίχθηκε σε ένα από τα δημοφιλέστερα κοινωνικά δίκτυα- μία υπηρεσία microblogging στην οποία εκατομμύρια χρήστες επικοινωνούν ανά πάσα στιγμή, ανταλλάσσοντας σύντομα, περιεκτικά μηνύματα.

Έχοντας επηρεάσει σε μεγάλο βαθμό τον κόσμο των κοινωνικών δικτύων, το Twitter τώρα ευελπιστεί να αλλάξει και τον τρόπο της αφήγησης ιστοριών online: Το Twitter Fiction Festival θα ξεκινήσει στις 28 Νοεμβρίου και θα διαρκέσει πέντε ημέρες. Θα γίνει εξολοκλήρου online, υπό το hashtag #twitterfiction. Το θέμα του: η «εξερεύνηση» των τρόπων αφήγησης ιστοριών μέσω του δημοφιλούς κοινωνικού δικτύου.

«Αναζητούμε νέες, δημιουργικές, συναρπαστικές ιδέες, που θα επεκτείνουν τα όρια όσον αφορά τη διήγηση ιστοριών στο Twitter…πείτε μας πώς θα εκμεταλλευόσασταν τα είδη αφήγησης που υπάρχουν ήδη στο Τwitter. Διηγήματα σε tweets, Twitter chat, live-tweeting, ή, ακόμα καλύτερα, δημιουργήστε ένα καινούριο» αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση.

Φωτό: http://blog.twitter.com

Το ερώτημα, όπως τίθεται, είναι πώς μπορεί κάποιος να χρησιμοποιήσει το Twitter για να πει μια ιστορία, τη στιγμή που, λόγω του παγκόσμιου και άμεσου χαρακτήρα του, ο καθένας μπορεί να συνεισφέρει ανά πάσα στιγμή. Αλλά οι δημιουργοί του δεν ανησυχούν, καθώς, όπως γράφουν στο blog του Τwitter, «το Twitter είναι ένα μέρος για να λες ιστορίες. Συχνά πρόκειται για ιστορίες για την ειδησεογραφία, την πολιτική, τα αθλητικά ή τη μουσική, αλλά αποδεικνύεται πως το Twitter είναι ένας πολύ καλός χώρος για να πει κανείς και φανταστικές ιστορίες. Όπως λέει ένας καθηγητής του Michigan State University, "το tweeting μπορεί να θεωρηθεί ως μια νέα λογοτεχνική πρακτική". Θέλουμε να το γιορτάσουμε αυτό».

Το Twitter χρησιμοποιείται ήδη από αρκετούς συγγραφείς, όπως ο Ουίλιαμ Γκίμπσον, ένας από τους «θρύλους» της επιστημονικής φαντασίας και «πατέρας» του «κυβερνοπάνκ», λόγω της «ταχύτητας» και του καταιγισμού πληροφοριών που το χαρακτηρίζει. Παρεμφερή εγχειρήματα έχουν γίνει και στο παρελθόν, με το «Black Box» της Τζένιφερ Ίγκαν, το «Small Fates» του Τέτζου Κόουλ και το @mayoremanuel του Νταν Σίνκερ. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή εδώ: https://docs.google.com/spreadsheet/viewform?formkey=dHRSMkxKRWRmQmpWR1V1QkRoTlRSQnc6MQ .

Οι επίδοξοι συγγραφείς που θα επιλεγούν θα ανακοινωθούν στις 19 Νοεμβρίου.

Προτεινόμενα για εσάς