Μπάσκετ Α1: Δύο στα δύο για Κολοσσό και Πανιώνιο

Κυριακή, 21 Οκτωβρίου 2012 18:47
UPD:19:19

Ο Πανιώνιος επικράτησε εντός έδρας με σκορ 79-65 του Περιστερίου και έκανε το δύο στα δύο στην Α1.

A- A A+

Πανιώνιος και Κολοσσός Ρόδου δείχνουν...με το καλημέρα στο πρωτάθλημα της Α1 ότι ο εφετινός τους στόχος είναι παρόμοιος με αυτόν της περασμένης περιόδου: η είσοδος στην τετράδα της Α1.

Οι Νεοσμυρνιώτες έφτασαν άνετα στη νίκη επί του Περιστερίου με 79-65, καθώς από την αρχή του αγώνα είχαν ένα σταθερό προβάδισμα στο σκορ το οποίο αύξησαν στη δεύτερη περίοδο και ουσιαστικά με τη διαφορά των 17 πόντων που πήραν (37-23) έβαλαν τις βάσεις για να φτάσουν στο «τρίποντο».

Πέντε παίκτες του Πανιωνίου είχαν διψήφιο αριθμό πόντων: Γιάνκοβιτς (15), Μπόγρης και Αθηναίου (από 13), Παππάς (12) και Γκιμπς (11).

Με τους Τσαλδάρη και Ντέντι να πετυχαίνουν από 16 και 13 πόντους αντίστοιχα, ο Κολοσσός Ρόδου έφτασε σχετικά άνετα στο 2Χ2 στην Α1, αυτή την φορά εκτός έδρας επί του Ηλυσιακού με 65-49. Από το ξεκίνημα οι Ροδίτες κυριάρχησαν στο παρκέ και στη δεύτερη περίοδο πήραν διαφορά που τους επέτρεψε να φτάσουν στην επικράτηση.

Την πρώτη του νίκη στο πρωτάθλημα πανηγύρισε ο ΠΑΟΚ, που επικράτησε άνετα του Ίκαρου Καλλιθέας στην Πυλαία με 71-48. Ο «Δικέφαλος του Βορρά» τα βρήκε δύσκολα μόνο στο πρώτο δεκάλεπτο, όταν βρέθηκε πίσω στο σκορ με 17-16, αλλά από κει και πέρα έκανε...περίπατο. Ο Μακ Γκραθ με 16 πόντους ήταν ο κορυφαίος της ομάδας του Σούλη Μαρκόπουλου, ενώ πολύ καλός ήταν και ο Τσαϊρέλης που έκλεισε τον αγώνα με 13 πόντους.

Καμία αντίσταση δεν πρόβαλλε ο Άρης στο Ρέθυμνο, όπου η τοπική ομάδα πήρε την πρώτη της εφετινή νίκη με 68-50. Ο Ντούβνιακ με 19 πόντους έκανε ό,τι ήθελε στην άμυνα των «κιτρίνων», από τους οποίους διασώθηκαν οι Πελεκάνος, Πάσαλιτς που πέτυχαν από 10 πόντους έκαστος.

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις