Αθλητικά
Κυριακή, 21 Οκτωβρίου 2012 18:47

Μπάσκετ Α1: Δύο στα δύο για Κολοσσό και Πανιώνιο

Τη δεύτερη νίκη σε ισάριθμα παιχνίδια πέτυχαν σήμερα Κολοσσός Ρόδου και Πανιώνιος επί των Ηλυσιακού και Περιστερίου αντίστοιχα, ενώ ΠΑΟΚ και Ρέθυμνο πήραν τα πρώτα τους «τρίποντα», στις αναμετρήσεις με τις οποίες ολοκληρώθηκε το «κυρίως πιάτο» της 2ης αγωνιστικής της Α1.

Πανιώνιος και Κολοσσός Ρόδου δείχνουν...με το καλημέρα στο πρωτάθλημα της Α1 ότι ο εφετινός τους στόχος είναι παρόμοιος με αυτόν της περασμένης περιόδου: η είσοδος στην τετράδα της Α1.

Οι Νεοσμυρνιώτες έφτασαν άνετα στη νίκη επί του Περιστερίου με 79-65, καθώς από την αρχή του αγώνα είχαν ένα σταθερό προβάδισμα στο σκορ το οποίο αύξησαν στη δεύτερη περίοδο και ουσιαστικά με τη διαφορά των 17 πόντων που πήραν (37-23) έβαλαν τις βάσεις για να φτάσουν στο «τρίποντο».

Πέντε παίκτες του Πανιωνίου είχαν διψήφιο αριθμό πόντων: Γιάνκοβιτς (15), Μπόγρης και Αθηναίου (από 13), Παππάς (12) και Γκιμπς (11).

Με τους Τσαλδάρη και Ντέντι να πετυχαίνουν από 16 και 13 πόντους αντίστοιχα, ο Κολοσσός Ρόδου έφτασε σχετικά άνετα στο 2Χ2 στην Α1, αυτή την φορά εκτός έδρας επί του Ηλυσιακού με 65-49. Από το ξεκίνημα οι Ροδίτες κυριάρχησαν στο παρκέ και στη δεύτερη περίοδο πήραν διαφορά που τους επέτρεψε να φτάσουν στην επικράτηση.

Την πρώτη του νίκη στο πρωτάθλημα πανηγύρισε ο ΠΑΟΚ, που επικράτησε άνετα του Ίκαρου Καλλιθέας στην Πυλαία με 71-48. Ο «Δικέφαλος του Βορρά» τα βρήκε δύσκολα μόνο στο πρώτο δεκάλεπτο, όταν βρέθηκε πίσω στο σκορ με 17-16, αλλά από κει και πέρα έκανε...περίπατο. Ο Μακ Γκραθ με 16 πόντους ήταν ο κορυφαίος της ομάδας του Σούλη Μαρκόπουλου, ενώ πολύ καλός ήταν και ο Τσαϊρέλης που έκλεισε τον αγώνα με 13 πόντους.

Καμία αντίσταση δεν πρόβαλλε ο Άρης στο Ρέθυμνο, όπου η τοπική ομάδα πήρε την πρώτη της εφετινή νίκη με 68-50. Ο Ντούβνιακ με 19 πόντους έκανε ό,τι ήθελε στην άμυνα των «κιτρίνων», από τους οποίους διασώθηκαν οι Πελεκάνος, Πάσαλιτς που πέτυχαν από 10 πόντους έκαστος.