Formula 1: Τέλος στη συνεργασία McLaren - Mercedes;

Τρίτη, 23 Οκτωβρίου 2012 13:52

A- A A+

Ως πιο πιθανή λύση σύμφωνα με δημοσιεύματα φαντάζει η Honda ιδίως μετά την αντικατάσταση των V8 κινητήρων το 2014 με υπερτροδοφοτούμενους V6. Η Ιαπωνική εταιρεία μεσουρανούσε στην F1 τις δεκαετίες ’80 και ’90 ενώ μετά το 2008 αποφάσισε να αποσυρθεί. Τώρα όμως, όπως αναφέρεται σε διεθνή ΜΜΕ, εξετάζει θετικά το ενδεχόμενο να επιστρέψει από το 2014 ως κατασκευαστής και προμηθευτής κινητήρων.

Πάντως σαν αουτσάιντερ παρουσιάζεται και η Porsche, η οποία δείχνει τάσεις ενασχόλησης με το άθλημα καθώς έχει ξεκινήσει να προσλαμβάνει προσωπικό με εμπειρία από την Formula 1.

Δεν είναι η πρώτη φορά που ακούγονται φήμες περί διάλυσης της συνεργασίας McLaren Mercedes. Οι δύο εταιρείες πορεύονται μαζί στη Formula 1 από το 1995 ενώ το 2009 είχαν υπογράψει νέα συμφωνία, η οποία άφηνε ανοιχτό το ενδεχόμενο επέκτασης της συνεργασίας τους και μετά το 2015.

Παρόλα αυτά η McLaren δεν φαίνεται διατεθειμένη να δώσει τα οκτώ εκατομμύρια ευρώ που ζητά ο Γερμανός κατασκευαστής προκειμένου να της παρέχει κινητήρες από την επόμενη χρονιά. Ετσι, αναζητά νέους συνεργάτες σε αυτό τον τομέα.

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις