Formula 1: Πιο κοντά στη «Συμφωνία Ομονοίας»

Τρίτη, 23 Οκτωβρίου 2012 14:30
UPD:14:35

A- A A+

Το ραντεβού στη γαλλική πρωτεύουσα χαρακτηρίστηκε από όλους ως «εποικοδομητικό» καθώς έγιναν κάποια βήματα προόδου. Οι αρχικές εκτιμήσεις όλων των πλευρών ήταν η σχετική συμφωνία να έχει υπογραφεί μέχρι τα τέλη Οκτωβρίου, αλλά προς το παρόν το θέμα πήρε νέα παράταση. Όπως και να έχει, η νέα «Συμφωνία Ομονοίας» θα έχει ισχύ από το 2013 μέχρι και το 2020.

Πέραν αυτού του θέματος, στη συνάντηση συζητήθηκαν κι άλλα ζητήματα που αφορούν το παγκόσμιο πρωτάθλημα όπως π.χ. ο ρόλος της FIA στον έλεγχο του αθλήματος και ο νέος μηχανισμός μείωσης του κόστους.

Η επίσημη ανακοίνωση της FIA που εκδόθηκε μετά το τέλος της συνάντησης αναφέρει τα εξής: «Κατά τη διάρκεια μιας εποικοδομητικής συνάντησης, ο πρόεδρος της FIA, Ζαν Τοντ σε συνεργασία με τον Μπέρνι Εκλεστοουν, κάτοχο των εμπορικών δικαιωμάτων, παρουσίασε σε όλους τους επικεφαλής των ομάδων της F1, τη νέα δομή διακυβέρνησης, συμπεριλαμβανομένων των νέων προϋποθέσεων εισόδου στη Συμφωνία Ομονοίας, ξεκινώντας από το 2013.

Ολοι οι συμμετέχοντες στη συνάντηση θέλησαν να ζητήσουν διευκρινίσεις που οδήγησαν σε μία γόνιμη και χρήσιμη συζήτηση σχετικά με το πώς θα λειτουργήσει η νέα δομή από το 2013 και έπειτα.

Ένα περαιτέρω σημαντικό βήμα επετεύχθη σήμερα για να διασφαλιστεί το μέλλον του Παγκοσμίου πρωταθλήματος Formula 1, το οποίο θα οδηγήσει στην οριστική διευθέτηση που πρέπει να επιτευχθεί μέσα στις προσεχείς εβδομάδες, μεταξύ της FIA, του κατόχους των εμπορικών δικαιωμάτων και των ομάδων».

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις