Champions League: «Μπουρλότο» από Σάλκε, Αγιαξ και Ντόρτμουντ

Πέμπτη, 25 Οκτωβρίου 2012 00:27
UPD:00:44

H Σάλκε πήρε μεγάλη νίκη επί της Aρσεναλ με 2-0 στο «Εμιρέιτς».

A- A A+

Συγκεκριμένα, στο πλαίσιο του 2ου ομίλου που μετέχει και ο Ολυμπιακός, η Σάλκε πήρε μεγάλη νίκη επί της Άρσεναλ με 2-0 στο «Εμιρέιτς» με γκολ των Ολλανδών Χούντελααρ (76΄) και Αφελάι (86΄). Σε συνδυασμό μάλιστα με τη νίκη των «ερυθρόλευκων» επί της Μονπελιέ στη Γαλλία ολοκληρώθηκε μια «μαύρη βραδιά» για τους γηπεδούχους, ενώ η ομάδα του Κυριάκου Παπαδόπουλου τέθηκε επικεφαλής στη βαθμολογία και έγινε πρώτο φαβορί για την πρόκριση.

Στο ντέρμπι της βραδιάς, στο πλαίσιο του 4ου ομίλου η Μπορούσια Ντόρτμουντ συνέχισε τις εκπληκτικές εμφανίσεις της στο Τσάμπιονς Λιγκ, επικρατώντας της Ρεάλ Μαδρίτης με 2-1 (36΄ Λεβαντόφσκι, 64΄ Σμέλτσερ - 38΄ Ρονάλντο) και πείθοντας ότι φέτος η ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ έχει εστιάσει την προσοχή της στην Ευρώπη. Την ίδια ώρα, στο Άμστερνταμ, η Μάντσεστερ Σίτι προηγήθηκε με τον Νασρί (22΄) απέναντι στον Άγιαξ και στη συνέχεια... εξαφανίστηκε από το γήπεδο. Με αντεπίθεση διαρκείας ο «Αίαντας» έφτασε σε μια μεγάλη νίκη με 3-1, χάρις στα γκολ των Ντε Γιονγκ (45΄), Μοϊσάντερ (57΄) και Έρικσεν (68΄). Οι Γερμανοί πέρασαν πρώτοι αφήνοντας πίσω τους Ισπανούς και τρίτους τους Ολλανδούς, με την πρωταθλήτρια Αγγλίας να είναι ουραγός με μόλις ένα βαθμό.

Η Μπορούσια Ντόρτμουντ συνέχισε τις εκπληκτικές εμφανίσεις της στο Τσάμπιονς Λιγκ, επικρατώντας της Ρεάλ Μαδρίτης με 2-1.

Στον 3ο όμιλο η φανταστική Μάλαγα εξακολουθεί να «τρελαίνει» την Ευρώπη. Η ομάδα του Μανουέλε Πελεγκρίνι, που τον Ιούλιο αντιμετώπισε την απειλή της διάλυσης χάνοντας τα περισσότερα «αστέρια» της, νίκησε 1-0 και τη Μίλαν με γκολ του Χοακίν στο 64΄ και έκανε τρεις τις επιτυχίες της σε ισάριθμες αναμετρήσεις. Νωρίτερα, η Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης του Λουτσιάνο Σπαλέτι πανηγύρισε το πρώτο εφετινό τρίποντο στο Τσάμπιονς Λιγκ, επιβληθείσα στη Ρωσία με 1-0 της Άντερλεχτ, με πέναλτι του Κερζακόφ στο 72΄.

Η Μάλαγα νίκησε 1-0 και τη Μίλαν με γκολ του Χοακίν στο 64΄ και έκανε τρεις τις επιτυχίες της σε ισάριθμες αναμετρήσεις.

Στον 1ο όμιλο, τέλος, η Παρί Σεν Ζερμέν νίκησε στην Κροατία τη Ντιναμό Ζάγκρεμπ με 2-0 (33΄ Ιμπραΐμοβιτς, 43΄ Μενές), ενώ ύστερα από ένα συναρπαστικό παιχνίδι στο «Ντραγκάο», η Πόρτο κατέβαλε την αντίσταση της Ντιναμό Κιέβου με 3-2 (15΄ Βαρέλα, 36΄, 78΄ Μαρτίνες - 21΄ Γκούσεφ, 72΄ Μπράουν).

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις