Αθλητικά
Πέμπτη, 25 Οκτωβρίου 2012 00:27

Champions League: «Μπουρλότο» από Σάλκε, Αγιαξ και Ντόρτμουντ

Σάλκε, Ντόρτμουντ και Άγιαξ έβαλαν «φωτιά» στους ομίλους τους απόψε με τις νίκες που σημείωσαν, αλλάζοντας άρδην τα δεδομένα στη βαθμολογία μετά τη συμπλήρωση τριών αγωνιστικών.

Συγκεκριμένα, στο πλαίσιο του 2ου ομίλου που μετέχει και ο Ολυμπιακός, η Σάλκε πήρε μεγάλη νίκη επί της Άρσεναλ με 2-0 στο «Εμιρέιτς» με γκολ των Ολλανδών Χούντελααρ (76΄) και Αφελάι (86΄). Σε συνδυασμό μάλιστα με τη νίκη των «ερυθρόλευκων» επί της Μονπελιέ στη Γαλλία ολοκληρώθηκε μια «μαύρη βραδιά» για τους γηπεδούχους, ενώ η ομάδα του Κυριάκου Παπαδόπουλου τέθηκε επικεφαλής στη βαθμολογία και έγινε πρώτο φαβορί για την πρόκριση.

Στο ντέρμπι της βραδιάς, στο πλαίσιο του 4ου ομίλου η Μπορούσια Ντόρτμουντ συνέχισε τις εκπληκτικές εμφανίσεις της στο Τσάμπιονς Λιγκ, επικρατώντας της Ρεάλ Μαδρίτης με 2-1 (36΄ Λεβαντόφσκι, 64΄ Σμέλτσερ - 38΄ Ρονάλντο) και πείθοντας ότι φέτος η ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ έχει εστιάσει την προσοχή της στην Ευρώπη. Την ίδια ώρα, στο Άμστερνταμ, η Μάντσεστερ Σίτι προηγήθηκε με τον Νασρί (22΄) απέναντι στον Άγιαξ και στη συνέχεια... εξαφανίστηκε από το γήπεδο. Με αντεπίθεση διαρκείας ο «Αίαντας» έφτασε σε μια μεγάλη νίκη με 3-1, χάρις στα γκολ των Ντε Γιονγκ (45΄), Μοϊσάντερ (57΄) και Έρικσεν (68΄). Οι Γερμανοί πέρασαν πρώτοι αφήνοντας πίσω τους Ισπανούς και τρίτους τους Ολλανδούς, με την πρωταθλήτρια Αγγλίας να είναι ουραγός με μόλις ένα βαθμό.

Στον 3ο όμιλο η φανταστική Μάλαγα εξακολουθεί να «τρελαίνει» την Ευρώπη. Η ομάδα του Μανουέλε Πελεγκρίνι, που τον Ιούλιο αντιμετώπισε την απειλή της διάλυσης χάνοντας τα περισσότερα «αστέρια» της, νίκησε 1-0 και τη Μίλαν με γκολ του Χοακίν στο 64΄ και έκανε τρεις τις επιτυχίες της σε ισάριθμες αναμετρήσεις. Νωρίτερα, η Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης του Λουτσιάνο Σπαλέτι πανηγύρισε το πρώτο εφετινό τρίποντο στο Τσάμπιονς Λιγκ, επιβληθείσα στη Ρωσία με 1-0 της Άντερλεχτ, με πέναλτι του Κερζακόφ στο 72΄.

Στον 1ο όμιλο, τέλος, η Παρί Σεν Ζερμέν νίκησε στην Κροατία τη Ντιναμό Ζάγκρεμπ με 2-0 (33΄ Ιμπραΐμοβιτς, 43΄ Μενές), ενώ ύστερα από ένα συναρπαστικό παιχνίδι στο «Ντραγκάο», η Πόρτο κατέβαλε την αντίσταση της Ντιναμό Κιέβου με 3-2 (15΄ Βαρέλα, 36΄, 78΄ Μαρτίνες - 21΄ Γκούσεφ, 72΄ Μπράουν).