Ακύρωση των σχεδίων ανάπτυξης του ηλεκτροκίνητου Audi R8 e-tron;

Παρασκευή, 26 Οκτωβρίου 2012 14:05
A- A A+

Αν και αναμενόταν εναγωνίως, καθώς θα αποτελούσε την «ηλεκτροκίνητη» πρόταση της Audi στο χώρο των «υπεραυτοκινήτων», φαίνεται πως τελικά δεν θα φτάσει ποτέ «κανονικά» στους δρόμους: το Audi R8 e-tron, σύμφωνα με πληροφορίες, έχει ακυρωθεί, καθώς η διαθέσιμη τεχνολογία μπαταριών θεωρήθηκε ανεπαρκής.

Η είδηση αναφέρθηκε αρχικά στο Car&Driver, και στη συνέχεια επιβεβαιώθηκε από το Wired, στο οποίο επίσης αναφέρεται ότι ένας από τους λόγους της ακύρωσης του προγράμματος (το οποίο προοριζόταν για μαζική παραγωγή) ήταν η αλλαγή προτεραιοτήτων από πλευράς του νέου επικεφαλής του τμήματος έρευνας και ανάπτυξης της Audi. Βόλφγκανγκ Ντουρχάιμερ. Ωστόσο, θα κατασκευαστούν 10 μοντέλα για εσωτερική αξιολόγηση και μόνο - όχι για πώληση στο ευρύ κοινό.

Τα αποκαλυπτήρια του Ρ8 e-tron είχαν γίνει πριν από τρία χρόνια στο Frankfurt Motor Show, και είχε αναφερθεί πως η μαζική παραγωγή θα ξεκινούσε εντός διαστήματος τεσσάρων ετών. Ωστόσο, η «αλλαγή φρουράς» στα ανώτερα κλιμάκια της Audi είχε συνέπειες - και μία από αυτές ήταν ο τερματισμός του προγράμματος, το οποίο είχε θεωρηθεί ως πολλά υποσχόμενο, λόγω εντυπωσιακών επιδόσεων, με χαρακτηριστικό παράδειγμα μία επίδειξη στο LeMans. Γενικότερα, η Audi φαίνεται να απομακρύνεται από την ιδέα των πλήρως ηλεκτροκίνητων οχημάτων και να στρέφεται περισσότερο προς τα υβριδικά.

Προτεινόμενα για εσάς