Formula 1: Η Γαλλία στη θέση του Νιού Τζέρσεϊ;

Κυριακή, 28 Οκτωβρίου 2012 18:53

A- A A+

Το Γαλλικό GP αναμένεται να αντικαταστήσει το 2013 τον αγώνα στο Νιού Τζέρσεϊ, ο οποίος πήρε αναβολή για το 2014.

Την εξέλιξη αυτή επιβεβαίωσε κατά την διάρκεια συζήτησης που είχε με δημοσιογράφους ο Μπέρνι Εκλεστοουν, στο περιθώριο του Ινδικού GP. Αν ισχύσει κάτι τέτοιο, τότε οι αγώνες του χρόνου θα είναι είκοσι όπως αρχικά είχε ανακοινωθεί.

«Σε ό,τι με αφορά, ναι», δήλωσε ο Εκλεστοουν όταν ρωτήθηκε αν ο Γαλλικός αγώνας θα αντικαταστήσει τον Αμερικάνικο. «Είμαστε έτοιμοι να υπογράψουμε. Εχουμε το στυλό και είμαστε έτοιμοι να υπογράψουμε το συμβόλαιο», δήλωσε χαρακτηριστικά ο 82ος Βρετανός, ο οποίος σήμερα είχε τα γενέθλιά του.

Αυτό που απομένει να αποσαφηνιστεί είναι ποια θα είναι η πίστα που θα φιλοξενήσει τον Γαλλικό GP. Δύο είναι αυτές που ερίζουν τη θέση, με πρώτη και καλύτερη το Πολ Ρικάρντ που βρίσκεται στην κοινότητα Λε Καστελέ, κοντά στο λιμάνι της Μασσαλίας. Η συγκεκριμένη πίστα φέρεται να έχει μεγαλύτερες πιθανότητες καθώς ανήκει σε εταιρεία του Μπέρνι Εκλεστοουν. Η τελευταία φορά που φιλοξένησε ωστόσο αγώνα Formula 1 ήταν το 1990.

Η δεύτερη είναι το Μανί-Κούρ, η οποία πρόσφατα χρησιμοποιήθηκε για δοκιμές από ομάδες της Formula 1.

«Ποιά πίστα θα χρησιμοποιήσουμε, αυτό είναι άλλο θέμα. Αν όμως είναι έτοιμοι, μπορούμε να βάλουμε το πρόγραμμα», δήλωσε ο Εκλεστοουν, χωρίς να διευκρινίζει ποια θα είναι αυτή. Αυτό αναμένεται να λυθεί μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις