Η Lady Gaga εμπνέει... βοτανολόγους, δίνει το όνομά της σε φτέρη

Δευτέρα, 29 Οκτωβρίου 2012 17:01
UPD:17:05

Επιστήμονες του Πανεπιστημίου Ντιουκ των ΗΠΑ δικαιολογούν την απόφασή τους να ονομάσουν Gaga ένα ολόκληρο γένος φτερών, λέγοντας ότι σε ένα στάδιο της ζωής τους, οι φτέρες μοιάζουν να έχουν αμφίφυλα χαρακτηριστικά και έχουν εντυπωσιακές ομοιότητες με ένα κοστούμι της. (Φωτογραφία: Duke University).

A- A A+

Είναι ξακουστή για τις εξωφρενικά εκκεντρικές της εμφανίσεις και τους φανατικούς της οπαδούς, αλλά η Lady Gaga θα είναι πλέον γνωστή για ακόμη ένα λόγο: θα μοιράζεται το όνομά της με... 19 είδη φτέρης, που ανακαλύφθηκαν στην Κεντρική και Νότια Αμερική, την Αριζόνα και το Τέξας.

Ένα ολόκληρο γένος φτερών, που αποτελείται από 19 είδη, δύο από τα οποία ανακάλυψαν επιστήμονες του Πανεπιστημίου Ντιουκ των ΗΠΑ, θα ονομαστεί Gaga. Οι ίδιοι δικαιολογούν την απόφασή τους λέγοντας ότι σε ένα στάδιο της ζωής τους, οι φτέρες του γένους αυτού μοιάζουν να έχουν αμφίφυλα χαρακτηριστικά και έχουν εντυπωσιακές ομοιότητες με ένα κοστούμι της. Παράλληλα, τα φυτά του γένους έχουν μία αλληλουχία DNA που συμβολίζεται από τα γράμματα GAGA.

«Θέλαμε να ονομάσουμε έτσι αυτό το γένος επειδή η Lady Gaga υποστηρίζει με θέρμη την ισότητα και την ατομική έκφραση», δήλωσε η Καθλίν Πράιερ, επικεφαλής της επιστημονικής ομάδας και καθηγήτρια βιολογίας στο Πανεπιστήμιο Ντιουκ.

Η Πράιερ λέει ότι εμπνεύστηκε από το κοστούμι Armani Prive που φορούσε η σταρ στα βραβεία Grammy, το 2010, σε σχήμα πράσινης καρδιάς, που έμοιαζε με τις φτέρες στο αμφίφυλο αναπαραγωγικό τους στάδιο. Το κοστούμι είχε μέχρι και την ίδια ανοιχτή απόχρωση του πράσινου.

Δύο νέα είδη στο γένος αυτό το φτερών αποκτούν έτσι ονομασίες εμπνευσμένες από τη Lady. Το ένα, που εντοπίστηκε στην Κόστα Ρίκα, θα λέγεται Gaga germanotta, από το αληθινό επίθετο της σταρ και το άλλο, από το Μεξικό, θα ονομάζεται Gaga monstraparva, από τον τρόπο που προσφωνεί η Gaga τους φαν της («τερατάκια μου» στα Λατινικά).

Ο πιο σημαντικός βέβαια λόγος για την ονομασία είναι ότι τα μέλη της ομάδας είναι οπαδοί της Gaga. «Ακούμε συχνά τη μουσική της όταν κάνουμε την έρευνά μας».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή