Formula 1: Συνεχίζει στη Lotus ο Ραϊκόνεν

Δευτέρα, 29 Οκτωβρίου 2012 18:30
UPD:18:30

A- A A+

Η επάνοδος του στην Formula 1 κρίθηκε και από τις δύο πλευρές επιτυχημένη για αυτό τον λόγο θέλησαν να συνεχίσουν την συνεργασία τους. Ο παγκόσμιος πρωταθλητής του 2007 είναι μέχρι στιγμής τρίτος στην παγκόσμια κατάταξη με έξι παρουσίες στο βάθρο των νικητών.

Θεωρείται ο πιο σταθερός πιλότος του πρωταθλήματος καθώς στους 17 αγώνες που έχουν διεξαχθεί μέχρι στιγμής, έχει τερματίσει σε όλους και μόλις σε έναν, στην Κίνα, δεν έχει καταφέρει να βρεθεί μέσα στην πρώτη δεκάδα. Ο φετινός του όμως καημός εξακολουθεί να παραμένει μία νίκη καθώς τη χαρά αυτή δεν την έχει ακόμη γευτεί.

«Πιστεύω ότι η επιστροφή μου στην Formula 1 εξελίχθηκε πολύ καλά και η ομάδα έχει κάνει εξαιρετική δουλειά μέχρι στιγμής. Για να είμαι ειλικρινής, δεν περίμενα να παλεύω για τον τίτλο των οδηγών φέτος, αν κοιτάξει κανείς το που βρισκόταν η ομάδα το 2011. Επομένως ήταν υπέροχο να βρίσκομαι στο βάθρο τόσες φορές και να μαζεύω βαθμούς σε τακτά χρονικά διαστήματα.

Νιώθω πολύ άνετα στην ομάδα της Lotus και μοιραζόμαστε την ίδια φιλοσοφία στους αγώνες. Η συνέχεια με την ομάδα ήταν μία προφανής επιλογή για εμένα και ανυπομονώ να κάνουμε μαζί ένα βήμα παραπάνω την επόμενη χρονιά», δήλωσε ο Κίμι Ραϊκόνεν.

Ο επικεφαλής της Lotus, Ερίκ Μπουγιέ, στάθηκε στην εξαιρετική δουλειά που κάνει ο Φινλανδός πιλότος στην ομάδα. «Ο Κίμι πραγματοποίησε μία εξαιρετική επιστροφή στη Formula 1. Από την πρώτη στιγμή που κάθισε στο μονοθέσιο φέτος ήταν εμφανές ότι δεν είχε χάσει το ρυθμό ή τις τεχνικές γνώσεις του και εμείς έχουμε κερδίσει έναν προσηλωμένο πιλότο με ισχυρό κίνητρο.

Το ότι η Lotus παλεύει φέτος για τις κορυφαίες θέσεις του πρωταθλήματος οφείλεται στο ταλέντο και την εμπειρία του Κίμι. Ηταν ένα φυσικό επακόλουθο για εμάς η επιβεβαίωση της αξιοποίησης των ικανοτήτων του για την επόμενη χρονιά».

Η ομάδα του Ενστοουν αναμένεται να διατηρήσει στις τάξεις του και τον έτερο πιλότο της Ρομάν Γκροσεάν, παρά τα προβλήματα που παρουσίασε φέτος στις εκκινήσεις των αγώνων.

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις