Formula 1: Σκέπτεται τον Σούτιλ η Force India

Τρίτη, 30 Οκτωβρίου 2012 14:10
UPD:14:23

Ο επικεφαλής της Ινδικής ομάδας, Βιτζάι Μαλάια, δήλωσε πως εξετάζει την επιστροφή του Σούτιλ στη θέση του Νίκο Χούλκενμπεργκ.

A- A A+

Ο Ινδός πολυεκατομμυριούχος έχει στο πίσω μέρος του μυαλού του τον Γερμανό πιλότο σε περίπτωση φυγής του Νίκο Χούλκενμπεργκ.

Αυτό τουλάχιστον δήλωσε στο Reuters μετά το τέλος του αγώνα στην Ινδία. «Να μην ξεχνάμε ότι ανέκαθεν υπάρχει η δυνατότητα επιλογής του Σούτιλ και πάλι. Ο Σούτιλ ανέκαθεν ήταν γρήγορος. Επομένως υπάρχουν αρκετές επιλογές. Φυσικά και θα τον λάβω υπόψη», δήλωσε ο επικεφαλής της Force India.

Μην ξεχνάμε ότι ο 29χρονος Γερμανός ανήκε στο δυναμικό της ομάδας από το 2007 (όταν ακόμη ονομαζόταν Spyker F1) μέχρι το 2011. Πέρυσι έμεινε εκτός του χώρου κυρίως λόγω της δικαστικής διαμάχης αρχικά με τον συνιδιοκτήτη της Lotus Ερικ Λουξ και στη συνέχεια της καταδικαστικής απόφασης εναντίον του από Γερμανικό δικαστήριο. Είχε κριθεί ένοχος για πρόκληση σωματικών βλαβών προς τον Λουξ και είχε τιμωρηθεί με φυλάκιση 18 μηνών με αναστολή και χρηματικό πρόστιμο 200.000 ευρώ. Οι δύο άνδρες είχαν εμπλακεί σε καυγά σε μπαρ της Σαγκάης μετά το κινέζικο GP πέρυσι, με τον Σούτιλ να τραυματίζει τον Λουξ στο λαιμό με ένα ποτήρι σαμπάνιας, όπως αναφέρθηκε.

Το γεγονός αυτό επίδρασε αρνητικά την αγωνιστική καριέρα του Γερμανού πιλότου με αποτέλεσμα να μην βρει ομάδα το 2012 παρά το γεγονός ότι πέρυσι συνέβαλε τα μέγιστα στην κατάκτηση της έκτης θέσης από την Force India στους κατασκευαστές.

Η περίπτωση όμως μεταπήδησης του περσινού αντικαταστάτη του στην Ινδική ομάδα, Νίκο Χούλκενμπεργκ στην Sauber, αφήνει περιθώρια στον Βιτζάι Μαλάια να τον θεωρεί πιθανό διάδοχο του συμπατριώτη του για του χρόνου.

Σύμφωνα με τα διεθνή ΜΜΕ, ο Χούλκενμπεργκ έχει ήδη υπογράψει με την Sauber, αλλά προς το παρόν δεν έχει γίνει κάποια επίσημη ανακοίνωση και από τις δύο πλευρές. Ο Μαλάια ωστόσο αποκάλυψε στο περιθώριο του Ινδικού GP, πως πρότεινε στον νεαρό Γερμανό ένα νέο συμβόλαιο συνεργασίας, αλλά υπογράμμισε ότι η ομάδα δεν θα του σταθεί εμπόδιο, αν αποφασίσει να φύγει.

«Πρότεινα επέκταση και στους δύο πιλότους. Ακούω από τα ΜΜΕ ότι ο Νίκο έχει υπογράψει με την Sauber, εάν το έχει κάνει, τότε του εύχομαι καλή τύχη. Δεν έχω ενημερωθεί επισήμως από τον Νίκο για κάτι. Δεν έχει καθίσει κάτω μαζί μου και δεν μου έχει πει κάτι. Περίμενα ότι θα το έκανε, εάν ήθελε να φύγει. Εχω μία εξαιρετική σχέση μαζί του, είναι ένα υπέροχο παιδί. Μας βοήθησε πολύ», δήλωσε ο Βιτζάι Μαλάια.

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις