Formula 1: Δεν το βάζουν κάτω στη Ferrari

Τρίτη, 30 Οκτωβρίου 2012 16:45

A- A A+

Ο πρόεδρος της Scuderia δήλωσε ότι περιμένει από τους εργαζόμενους στην ομάδα της Ferrari να δώσουν το 120% των δυνατοτήτων τους, έτσι ώστε ο Φερνάντο Αλόνσο να κερδίσει το πρωτάθλημα.

Στους τελευταίους τρεις αγώνες που απομένουν για την ολοκλήρωση του πρωταθλήματος ο ντι Μοντετζέμολο ζήτησε από όλους να επιδείξουν την ίδια μαχητικότητα με αυτή που έδειξε ο Αλόνσο στο Ινδικό GP. Οταν ξεκίνησε από την πέμπτη θέση στο γκριντ και κατάφερε με το πείσμα και την οδηγική του ικανότητα να ολοκληρώσει τον αγώνα δεύτερος, πίσω από τον Σεμπάστιαν Φέτελ.

Ο Γερμανός στο δεύτερο κομμάτι του φετινού πρωταθλήματος έχει κάνει τη μεγάλη ανατροπή, κερδίζοντας τους τέσσερις τελευταίους αγώνες. Επιπλέον, αν καταφέρει να επικρατήσει και στο Αμπου Ντάμπι, θα μετράει πέντε σερί νίκες, όντας ο μοναδικός που το έχει πετύχει φέτος. Θα είναι επίσης η πρώτη φορά μετά το 2004 που ένας πιλότος επιτυγχάνει να ανέβει στο υψηλότερο σκαλί του βάθρου σε πέντε συνεχόμενα GP.

Με την αγωνιστική του ανάκαμψη, ο Φέτελ κατάφερε όχι μόνο να πιάσει στην κορυφή τον Αλόνσο που προηγούνταν από τις αρχές του καλοκαιριού, αλλά και να τον ξεπεράσει, παίρνοντας αέρα 13 βαθμών.

Από την πλευρά της η Ferrari συνδράμει όσο μπορεί στην προσπάθεια του Ισπανού για την κατάκτηση του τίτλου, παρουσιάζοντας αναβαθμίσεις στην F2012. Στόχος είναι να γίνει πιο ανταγωνιστικό το Ιταλικό μονοθέσιο και να είναι σε θέση να ανταγωνιστεί την RB8, η οποία αυτή τη στιγμή δείχνει ανώτερη.

Για αυτόν τον λόγο ο Λούκα ντι Μοντετζέμολο ζητεί από την ομάδα να δώσει το 120% των δυνατοτήτων της στους εναπομείναντες τρεις αγώνες.

«Οι πιλότοι και η ομάδα έχουν ενωθεί ακόμη περισσότερο για να δώσουν το 120%. Είμαστε πιο ενωμένοι από ποτέ και η ομάδα δουλεύει πάνω σε επιπλέον βελτιώσεις καθώς απομένουν τρεις αγώνες για τη λήξη. Είμαστε έτοιμοι να δώσουμε το 120%, όπως ο Αλόνσο. Θα παλέψουμε για το πρωτάθλημα μέχρι το τελευταίο χιλιόμετρο. Είμαι πολύ σίγουρος.

Ο Αλόνσο ήταν εξαιρετικός στην Ινδία. Ο Φελίπε έδωσε μερικούς πολύτιμους βαθμούς για το πρωτάθλημα κατασκευαστών και η ομάδα λειτούργησε τέλεια αναφορικά με την στρατηγική και την αξιοπιστία. Δεν εύχομαι μία κακή τύχη σε κανέναν, αλλά πιστεύω ότι με δύο επαφές στις εκκινήσεις στο δεύτερο κομμάτι της σεζόν, έχουμε πληρώσει ήδη πολύ υψηλό τίμημα».

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις