Formula 1: Σκέφτεται την επιστροφή ο Μπαρικέλο

Τρίτη, 30 Οκτωβρίου 2012 17:15

A- A A+

Ο Βραζιλιάνος που έμεινε χωρίς ομάδα το 2012 μετά την λήξη της συνεργασίας του με την Williams, αποφάσισε να αφήσει αυτόν τον μαγικό κόσμο και να βρει νέες οδηγικές συγκινήσεις όπως το πρωτάθλημα Indy.

Παρά το 40ό έτος της ηλικίας του ο Μπαρικέλο θεωρεί ότι είναι ακόμη σε θέση (σε ό,τι αφορά στην φυσική και πνευματική του κατάσταση) να αγωνιστεί στην Formula 1 και παραδέχεται ότι το παγκόσμιο πρωτάθλημα εξακολουθεί να τον ενδιαφέρει. Δεν παρέλειψε επίσης να αναφέρει τα παραδείγματα των Σουμάχερ και Ραϊκόνεν, οι οποίοι εγκατέλειψαν το άθλημα, αλλά επέστρεψαν.

«Ποτέ δε λες ποτέ. Ο Μίκαελ Σουμάχερ και ο Κίμι Ραϊκόνεν επέστρεψαν. Πιστεύω ότι στη ζωή χρειάζεται να ονειρευόμαστε κάτι καλύτερο κάθε ημέρα. Οταν η πόρτα υπάρχει, δε μπορώ να πω όχι.

Εχουμε το παράδειγμα του Σουμάχερ που επέστρεψε αλλά δεν ήταν προετοιμασμένος. Πίστευα ότι και ο Ραϊκόνεν θα είχε την ίδια δυσκολία, αλλά έκανε μία εξαιρετική χρονιά. Είναι τρίτος στο πρωτάθλημα, χωρίς ωστόσο να μάχεται άμεσα για τις νίκες. Κατάφερε όμως να ανέβει έξι φορές στο βάθρο. Το λέω αυτό διότι εγώ δεν έχω σταματήσει, απλά πήγα σε μία άλλη κατηγορία. Είμαι ακόμη ενεργός. Είμαι προετοιμασμένος σε ό,τι αφορά στη φυσική και πνευματική κατάσταση», δήλωσε ο Ρούμπενς Μπαρικέλο που θέτει ευατόν στο μεταγραφικό παζάρι για το πρωτάθλημα του 2013.

Ο Βραζιλιάνος έχει άλλωστε μία προϋπηρεσία 19 ετών στην Formula 1, με έντεκα νίκες, 14 πολ ποζίσιον, 57 παρουσίες στο βάθρο των νικητών και 658 βαθμούς στο σύνολο.

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις