Formula 1: Μένουν Ρικιάρντο - Βερνιέ στην Toro Rosso

Πέμπτη, 01 Νοεμβρίου 2012 15:13
UPD:15:13

A- A A+

Ετσι, οι Ντανιέλ Ρικιάρντο και Ζαν-Ερίκ Βερνιέ θα εκπροσωπήσουν για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά την Ιταλική ομάδα στις πίστες του παγκοσμίου πρωταθλήματος.

Οι δύο προστατευόμενοι της Red Bull, έχουν χαρίσει μέχρι στιγμής στην Toro Rosso 21 βαθμούς στο πρωτάθλημα κατασκευαστών, κατατάσσοντάς την στην ένατη θέση του πρωταθλήματος κατασκευαστών. Μετά από εκείνη ακολουθούν οι Marussia, Caterham και HRT που μέχρι στιγμής είναι άποντες.

Ο Ντανιέλ Ρικιάρντο είναι ο πιο πεπειραμένος οδηγός της Scuderia καθώς πέρυσι συμμετείχε σε έντεκα GP με την ομάδα της HRT προτού φέτος μετακινηθεί στην Toro Rosso. Προς το παρόν, έχει εννέα βαθμούς στο πρωτάθλημα με καλύτερα αποτελέσματα τις τέσσερις ένατες θέσεις σε Μελβούρνη, Σπα, Σιγκαπούρη και Νότια Κορέα.

Ο 23χρονος Αυστραλός όμως έχει «ηττηθεί» από τον «ρούκι» teammate του Ζαν-Ερίκ Βερνιέ, ο οποίος αν και διανύει την πρώτη του χρονιά στο παγκόσμιο πρωτάθλημα, έχει καταφέρει να συγκεντρώσει δώδεκα βαθμούς, τρεις δηλαδή περισσότερους από τον Ρικιάρντο. Σε αυτό συνέβαλαν οι τρεις όγδοες θέσεις σε Μαλαισία, Βέλγιο και Νότια Κορέα.

«Πραγματικά χαίρομαι με αυτά τα υπέροχα νέα. Σε ευχαριστώ Toro Rosso και σε ευχαριστώ Red Bull που με υποστήριξαν από τις πρώτες ημέρες της καριέρας μου. Ηταν μία δύσκολη χρονιά και σαν πρωτοεμφανιζόμενος, έμαθα πολλά, χάρη στην υποστήριξη που είχα και την εξαιρετική σχέση που απόλαυσα με όλους. Νιώθω πολύ πιο δυνατός τώρα και ξέρω ότι έγινα καλύτερος οδηγός κατά την διάρκεια της χρονιάς. Πραγματικά πιστεύω σε αυτή την ομάδα και με όλη την εμπειρία που κέρδισα σε συνδυασμό με τα φιλόδοξα σχέδια της ομάδας για την επόμενη χρονιά, πιστεύω ότι μπορούμε να περιμένουμε υπέροχα πράγματα για το 2013, με φουλ επίθεση σε όλα τα μέτωπα», δήλωσε ο 22χρονος Γάλλος.

Σίγουρος ότι θα τα πάει καλύτερα στη δεύτερη του χρονιά στην ομάδα δήλωσε ο Ντανιέλ Ρικιάρντο μετά την ανακοίνωση ανανέωσης της συνεργασίας. «Είμαι πραγματικά ενθουσιασμένος που έμαθα ότι θα συνεχίσω με την Scuderia Toro Rosso για μία ακόμη χρονιά και θα ήθελα να ευχαριστήσω την ομάδα και την Red Bull. Υπάρχουν μεγάλες προσδοκίες για του χρόνου και είμαι έτοιμος και έχω την θέληση να τις εκπληρώσω.

Νιώθω ότι εξελίχθηκα σαν οδηγός και η προσέγγισή μου στο τεχνικό κομμάτι του αθλήματος βελτιώθηκε επίσης φέτος. Επομένως είμαι σίγουρος ότι αυτό θα με ωφελήσει πολύ κατά την δεύτερη μου χρονιά στην Toro Rosso. Είχαμε μία αρκετά δύσκολη χρονιά, αλλά πέρα από αυτό, απόλαυσα την καλή σχέση με όλους και είμαι πολύ ευχαριστημένος με την ιδέα ότι θα συνεργαστώ και πάλι μαζί τους για μία ακόμη χρονιά».

Σχετικά με την διατήρηση των δύο νεαρών πιλότων στην Toro Rosso, ο Φρανζ Τοστ, επικεφαλής της Ιταλικής ομάδας δήλωσε: «Και οι δύο οδηγοί έκαναν καλή δουλειά φέτος. Ο Ντάνιελ ήρθε σε εμάς με προϋπηρεσία μερικών GP και επομένως οι γνώσεις και η εμπειρία του ήταν πολύ χρήσιμες ενώ ο Ζαν-Ερίκ ξεκίνησε με φόρα, έχοντας να αντιμετωπίσει συχνά πίστες που δεν είχε δει ξανά.

Μέχρι το καλοκαιρινό διάλειμμα και οι δύο πιλότοι είχαν πετύχει τους περισσότερους βαθμούς και όλοι στην ομάδα είχαν εντυπωσιαστεί από την ωριμότητά τους αναφορικά με τη δουλειά με τους μηχανικούς και την απόδοσή τους στην πίστα. Θα βάλουμε τα δυνατά μας στους επόμενους μήνες να παράξουμε ένα μονοθέσιο το 2013 που θα τους επιτρέψει να δείξουν το ταλέντο τους».

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις