Formula 1: Η χειρότερη χρονιά του Μπάτον στη McLaren

Τρίτη, 06 Νοεμβρίου 2012 18:25

A- A A+

Ο παγκόσμιος πρωταθλητής του 2009 χαρακτήρισε την φετινή χρονιά ως την χειρότερή του στην ομάδα του Γουόκινγκ.

Από πολύ νωρίς βρέθηκε εκτός της μάχης του τίτλου αφού μια σειρά από άσχημα αποτελέσματα τον έριξαν πίσω στην γενική κατάταξη. Αν και ξεκίνησε δυναμικά το φετινό πρωτάθλημα, κερδίζοντας τον πρώτο αγώνα στην Αυστραλία, η συνέχεια δεν ήταν η αναμενόμενη. Ο Βρετανός χρειάστηκε να περιμένει έντεκα αγώνες για να επιστρέψει στο πρώτο σκαλί του βάθρου ενώ ενδιάμεσα είχε καταφέρει μόλις δύο φορές να βρεθεί στο πόντιουμ (σε Κίνα και Γερμανία). Ακολούθησε μία δεύτερη θέση στην Σιγκαπούρη χωρίς ωστόσο να υπάρχει συνέχεια. Ετσι, ο πιλότος της McLaren Mercedes βρίσκεται στην έκτη θέση του πρωταθλήματος, έχοντας μέχρι στιγμής 153 βαθμούς.

Η φετινή του πορεία έρχεται σε αντιδιαστολή με την περυσινή του απόδοση όταν ολοκλήρωσε την χρονιά δεύτερος πίσω από τον Σεμπάστιαν Φέτελ.

Αν δεν αλλάξει κάτι στους δύο αγώνες που απομένουν, τότε η έκτη θέση θα είναι η χειρότερη επίδοση του Βρετανού από τότε που βρίσκεται στην ομάδα του Γουόκινγκ.

Ο ίδιος παραδέχεται ότι η MP4-27 δεν του ταιριάζει και την χαρακτήρισε περίεργη στον τρόπο που λειτουργεί.

«Αυτό το μονοθέσιο δεν μου ταιριάζει όπως τα προηγούμενα δύο. Από τότε που βρίσκομαι εδώ, αυτή είναι η χειρότερή μου χρονιά. Ηταν επικίνδυνα, ακόμη και τα καλά Σαββατοκύριακα. Τελευταία είχαμε πρόβλημα σχεδόν κάθε Σαββατοκύριακο. Αυτό χρειάζεται να σταματήσει. Δεν το καταλαβαίνω.

Το μονοθέσιο είναι λίγο ασυνήθιστο στον τρόπο που λειτουργεί. Δουλεύει πολύ καλά για τον Λιούις και κάποιες φορές λειτουργεί καλά και για εμένα. Δεν υπάρχει όμως σταθερότητα», δήλωσε στην εφημερίδα The Guardian ο 32χρονος Βρετανός πιλότος, ο οποίος παραδέχθηκε ότι έχει ήδη ξεκινήσει να σκέφτεται την επόμενη χρονιά, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι θα εγκαταλείψει τους δύο αγώνες που υπολείπονται.

«Χρειάζεται να δοκιμάσουμε μερικά πράγματα στο στήσιμο. Δεν είμαι ευχαριστημένος με το επίπεδο που βρίσκεται αυτή τη στιγμή. Ας ελπίζουμε όμως ότι του χρόνου θα είναι τέλειο. Η επόμενη χρονιά είναι συναρπαστική, αλλά έχουμε ακόμη δύο αγώνες όπου θέλουμε να τα πάμε καλά. Εξακολουθούμε να θέλουμε να κερδίσουμε την Ferrari στους κατασκευαστές, αλλά είμαστε πλέον 22 βαθμούς πίσω, διαφορά που είναι μεγάλη. Χρειαζόμαστε μερικούς καλούς βαθμούς στα δύο επόμενα GP».

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις