Formula 1: Παραιτείται ο Τόνι Φερνάντες

Τρίτη, 06 Νοεμβρίου 2012 18:54

Ο 48χρονος επιχειρηματίας με τους δύο πιλότους της ομάδας, Βιτάλι Πετρόφ (αριστερά) και Χέικι Κοβαλάινεν.

A- A A+

Αυτό αναμένεται να γίνει μέχρι το τέλος της φετινής χρονιάς όταν και θα έχει ανακοινωθεί ο διάδοχός του.

Ο 48χρονος επιχειρηματίας από την Μαλαισία αποφάσισε ότι έχει έρθει πλέον το πλήρωμα του χρόνου να αποσυρθεί από την Formula 1 και να εστιάσει περισσότερο την προσοχή του σε άλλες δραστηριότητες του ομίλου Caterham και δη στην εταιρεία παραγωγή αυτοκινήτων. Σημαντικό ρόλο στην απόφασή του αυτή συνετέλεσε η συμφωνία που υπέγραψε με την Renault για την παραγωγή σπορ αυτοκινήτων (Alpine).

«Από αγωνιστικής πλευράς αποφασίσαμε ότι είναι καλύτερα κάποιος άλλος να αναλάβει τον ρόλο του επικεφαλής και να προχωρήσει μπροστά. Σίγουρα είμαστε καλύτεροι στις επιχειρήσεις από το να ψάχνουμε δέκατα του δευτερολέπτου ανά γύρο. Ηταν καλό για εμάς να ηγηθούμε αρχικά της ομάδας και να δημιουργήσουμε ένα πρότυπο για το πώς θα έπρεπε να είναι. Το όραμα πλέον υπάρχει και η ομάδα είναι έτοιμη να προχωρήσει μπροστά, προς το μέσον του γκριντ», δήλωσε ο Φερνάντες, αποφεύγοντας να ονοματίσει τον διάδοχό του. Το μόνο που ανέφερε ήταν ότι ξέρει ποιος είναι και πως προέρχεται από την Formula 1.

O Φερνάντες είναι επικεφαλής της Caterham από το 2010 όταν η ομάδα ξεκίνησε να αγωνίζεται στην Formula 1 με την επωνυμία Lotus Racing. Την επόμενη χρονιά μετονομάστηκε σε Team Lotus ενώ φέτος τρέχει ως Caterham. Προς το παρόν, η ομάδα του Μαλαισιανού επιχειρηματία δεν έχει καταφέρει να κερδίσει κάποιο βαθμό στο πρωτάθλημα κατασκευαστών.

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις