Formula 1: Νέος επικεφαλής στην Caterham

Πέμπτη, 08 Νοεμβρίου 2012 14:48

A- A A+

Ο Cyril Abiteboul ορίστηκε ως ο νέος επικεφαλής της ομάδας με άμεση ανάληψη των νέων του καθηκόντων.

Πρόκειται στην ουσία για προαγωγή καθώς ο 35χρονος Γάλλος ανήκε στο δυναμικό της Caterham από τον Σεπτέμβριο του 2012, εκτελώντας χρέη αναπληρωτή διευθύνοντα συμβούλου. Από εδώ και στο εξής αναμένεται να συγκεντρώσει τις αρμοδιότητες και των δύο θέσεων στην ομάδα.

Ο Abiteboul πριν έρθει στην Caterham προσέφερε τις υπηρεσίες του στην Renault και ειδικότερα στον αγωνιστικό τμήμα. Στις αρχές του 2007 είχε διοριστεί Διευθυντής Επιχειρηματικής Ανάπτυξης της Renault F1 Team, θέση που κράτησε για δύο χρόνια. Στη συνέχεια επέστρεψε στη μητρική εταιρεία μέχρι το Μάρτιο του 2010 όταν και έγινε εκτελεστικός διευθυντής της Renault Sport F1 ενώ πριν από έναν χρόνο προήχθη σε αναπληρωτή διευθύνοντα σύμβουλο.

Ο νέος πλέον επικεφαλής της ομάδας της Caterham στάθηκε στις προκλήσεις που θα κληθεί η βρετανική εταιρεία να αντιμετωπίσει μέσα στα επόμενα χρόνια.

«Είναι τιμή μου να αναλαμβάνω επικεφαλής της ομάδας, συνδυάζοντας πλέον το ρόλο αυτό με τα καθήκοντα του διευθύνοντα συμβούλου που ανέλαβα τον Σεπτέμβριο του 2012. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Τόνι και τον Καμαρούντιν για την ευκαιρία να ηγηθώ αυτής της ομάδας κατά την διάρκεια της επόμενης φάσης ανάπτυξής της. Εχουμε μεγάλες προκλήσεις μπροστά μας αλλά οι μέτοχοι έχουν δεσμευτεί και μας στηρίζουν έτσι ώστε να κάνουμε συγκεκριμένα βήματα μπροστά μέσα στα επόμενα χρόνια και κάποια ημέρα να διεκδικήσουμε τα μεγαλύτερα έπαθλα στην Formula 1. Εχουμε καταπληκτικό κλίμα στην ομάδα και αυτό έχει δημιουργηθεί από τους Τόνι και Καμαρούντιν. Αυτό το κλίμα σε συνδυασμό με το στρατηγικό όραμα που μας υποδεικνύει το ξεκάθαρο μονοπάτι προς την επιτυχία, είναι αυτά που θα μας πάνε μπροστά. Ολοι λοιπόν ανυπομονούμε για την ημέρα που θα μπορέσουμε να κάνουμε πραγματικότητα τα όνειρα που είχαν αρκετά χρόνια πριν οι μέτοχοι μας».

Ο ιδιοκτήτης της ομάδας Τόνι Φερνάντες στάθηκε στην εμπειρία του διαδόχου του στην Formula 1, τονίζοντας ότι είναι το κατάλληλο άτομο που θα ανεβάσει την Caterham στις πρώτες θέσεις του γκριντ.

«Ο Cyril θα είναι εξαιρετικός επικεφαλής. Εχει μεγάλη εμπειρία στη Formula 1, είναι ιδιαίτερα σεβαστός και μοιράζεται το όραμά μας για το τι θέλουμε να επιτύχει η ομάδα. Αναλαμβάνει σε μία περίοδο που δεν έχουμε ακόμη εκπληρώσει τους στόχους μας, αλλά σε μία στιγμή όπου τα πάντα βρίσκονται στη σωστή θέση έτσι ώστε να τα καταφέρουμε. Μία ημέρα θα κερδίσουμε τη θέση μας στην κορυφή της Formula 1 και είναι ο κατάλληλος άνθρωπος για να οδηγήσει εκεί», δήλωσε ο Τόνι Φερνάντες, ο οποίος στην αρχή της εβδομάδας είχε αναγγείλει την αποχώρησή του από την ηγεσία της Βρετανικής ομάδας.

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις