Συγκέντρωση και πορεία κατά της διαθεσιμότητας στο Δημόσιο

Τρίτη, 13 Νοεμβρίου 2012 12:37
UPD:14:55

A- A A+

Πορεία προς τη Βουλή πραγματοποίησαν σήμερα δημόσιοι υπάλληλοι που διαδήλωσαν κατά της διαθεσιμότητας. Νωρίτερα συγκεντρώθηκαν έξω από το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα της ΑΔΕΔΥ.

«Κανένας εργαζόμενος να μην απολυθεί! Κανένας συνάδελφος να μη συνεργήσει σε απόλυση συναδέλφου!», είναι το κεντρικό μήνυμά της.

Οι συγκεντρωμένοι διαδήλωσαν υπό αυξημένη αστυνομική παρουσία, καθώς στο σημείο είχαν παραταχθεί τέσσερις κλούβες των ΜΑΤ.

Εν τω μεταξύ, το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης έδωσε στη δημοσιότητα το νέο θεσμικό πλαίσιο κινητικότητας των υπαλλήλων του δημόσιου τομέα (ανατρέξτε στο link).

Στη σχετική εγκύκλιο, μεταξύ άλλων, τονίζεται ότι η μη αποστολή των στοιχείων του προσωπικού εντός της προθεσμίας που έχει οριστεί, αποτελεί πειθαρχικό παράπτωμα για το οποίο επιβάλλεται πειθαρχική ποινή προστίμου, η οποία ισούται με το ¼ των αποδοχών των υπαλλήλων.

Υπενθυμίζεται ότι η ΠΟΕ-ΟΤΑ έχει ήδη προβεί σε καταλήψεις και άλλες ενέργειες, προκειμένου να μπλοκάρει την αποστολή των στοιχείων όσων απασχολούνται στις υπηρεσίες των δήμων.

Από το πρωί, εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση προχώρησαν σε συμβολική κατάληψη του κτιρίου του δήμου Αθηναίων, στην οδό Λιοσίων, η οποία θα συνεχισθεί έως την Πέμπτη το μεσημέρι.

Όπως σημειώνει στο ΑΜΠΕ το μέλος του Δ.Σ. του Σωματείου Εργαζομένων του δήμου Αθηναίων (ΣΕΔΑ) Στάθης Σταυριανίδης, σύμφωνα με αυτά που ορίζει το Μεσοπρόθεσμο θα πρέπει να απολυθούν περισσότερα από 120 άτομα, από τις υπηρεσίες και τα Νομικά Πρόσωπα του δήμου.

Οι εργαζόμενοι και τα σωματεία τους προτίθενται να παραστούν στο δημοτικό συμβούλιο την Πέμπτη προκειμένου να αποσαφηνίσει ο δήμαρχος Αθηναίων, Γιώργος Καμίνης αν θα ακολουθήσει τη σύσταση της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ).

Σημειώνεται ότι η ΚΕΔΕ έχει εκφράσει την πλήρη διαφωνία της με τη διαθεσιμότητα των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, καθώς όπως αναφέρει, το εν λόγω μέτρο οδηγεί τους δήμους σε αδυναμία εκπλήρωσης του ρόλου τους. Οι δήμοι δεν θα γίνουν συμμέτοχοι σ' αυτήν τη διαδικασία, ξεκαθαρίζει στη σχετική απόφασή της η Ενωση και προτρέπει τους αιρετούς να μη συμμετάσχουν.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή