Formula 1: Πωλείται η HRT

Τρίτη, 13 Νοεμβρίου 2012 13:30

A- A A+

Η Thesan Capital είχε εξαγοράσει πέρυσι τον Ιούλιο την Ισπανική ομάδα από τον προηγούμενο ιδιοκτήτη της Χοσέ Ραμόν Καραμπάντε. Κατά την διάρκεια αυτού του έτους έγινε η μεταφορά του εργοστασίου της ομάδας στη Μαδρίτη, όπου έγινε η νέα έδρα της, ενισχύοντας την εικόνα της HRT ως την πρώτη Ισπανική ομάδα που αγωνίζεται στην Formula 1.

Από το 2010 που έκανε το ντεμπούτο της στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα δεν έχει καταφέρει μέχρι στιγμής να κερδίσει κάποιο βαθμό στο πρωτάθλημα των κατασκευαστών ενώ και φέτος βρίσκεται στην τελευταία θέση.

Στόχος της ιδιοκτήτριας εταιρείας Thesan Capital είναι η ομάδα να συνεχίσει την πορεία της στην Formula 1 και να βελτιωθεί.

Πληροφορίες ωστόσο του Autosport αναφέρουν ότι στα τέλη του προηγούμενου μήνα έφτασε πολύ κοντά η πώλησή της σε ενδιαφερόμενο από τη Μέση Ανατολή και πως οι διαπραγματεύσεις συνεχίζονται.

Η επίσημη ανακοίνωση της HRT σχετικά με την τελευταία εξέλιξη είναι η παρακάτω:

«Οι πρόσφατοι ιδιοκτήτες της ομάδας Formula 1 HRT, TC II S.a..rl., θα ήθελα να επιβεβαιώσουν ότι βρίσκονται σε συζητήσεις με κάποιους ομίλους που ενδιαφέρονται να αγοράσουν την ομάδα. Η τωρινή διοίκηση της HRT ελπίζει ότι η πώληση θα ολοκληρωθεί μέσα στις επόμενες εβδομάδες και μέσω αυτής, θα επιτραπεί στην ομάδα να συνεχίσει την πρόοδο και να γίνει σημείο αναφοράς στην Formula 1, μετά τα σημαντικά επιτεύγματα που ήδη έχουν επιτευχθεί το 2012. Η HRT ελπίζει να ανακοινώσει το όνομα του νέου ιδιοκτήτη μέσα στις επόμενες εβδομάδες.

Πιστεύουμε ότι έχει έρθει η ώρα να αφήσουμε νέους επενδυτές να έρθουν στην Formula 1. Είμαστε υπερήφανοι για την δουλειά που έχει γίνει από όλη την ομάδα και για την εξαιρετική αθλητική επανάσταση που επετεύχθη, αλλά ήρθε η ώρα για την HRT να αναπτυχθεί με μία νέα οικονομική υποστήριξη. Είμαστε πεπεισμένοι ότι η αθλητική δυνατότητα της ομάδας είναι τεράστια και ότι η παρουσία των νέων επενδυτών θα της δώσει μεγάλη ώθηση».

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις