Formula 1: Ενα ακόμη σετ ελαστικών από την Pirelli στο Οστιν

Τρίτη, 13 Νοεμβρίου 2012 19:22

A- A A+

Ο κόσμος της Formula 1 επισκέπτεται για πρώτη φορά στην αμερικανική πίστα, μήκους 5.515 χλμ. και οι πληροφοριες που υπάρχουν για αυτήν δεν είναι πολλά.

Λόγω της έλλειψης στοιχείων, η Ιταλική εταιρεία θέλησε να παρέχει στις ομάδες αυτή την διευκόλυνση, προκειμένου να πραγματοποιήσουν περισσότερα χιλιόμετρα, να γνωρίσουν την πίστα καλύτερα και να συγκεντρώσουν έτσι τα απαραίτητα δεδομένα.

Ο αγωνιστικός διευθυντής της Pirelli, Πολ Χέμπερι θεωρεί ότι το Οστιν θα αποτελέσει μία μεγάλη πρόκληση για τις ομάδες και τους πιλότους. Για τον συγκεκριμένο αγώνα ο αποκλειστικός προμηθευτής ελαστικών της Formula 1, έχει επιλέξει τη σκληρή και τη μεσαία γόμα.

«Η επαφή με το άγνωστο είναι κάτι που έχουμε συνηθίσει. Την περασμένη χρονιά η πλειονότητα των πιστών ήταν κάτι το εντελώς νέο για εμάς. Επιλέξαμε τη σκληρή και τη μεσαία γόμα γιατί πιστεύουμε ότι θα είναι μία άκρως απαιτητική πίστα, βάσει των δειγμάτων της ασφάλτου και των στοιχείων από την προσομοίωση που έχουμε συγκεντρώσει.

Προφανώς καταλήξαμε σε μία πιο συντηρητική επιλογή, προκειμένου να καλυφθεί κάθε πιθανότητα σε αυτή τη νέα πίστα, αλλά και η επιλογή στο Αμπου Ντάμπι ήταν επίσης συντηρητική, είδαμε ωστόσο έναν από τους πιο συναρπαστικούς αγώνες της χρονιάς».

Αλλαγές στα ελαστικά το 2013

Πριν ακόμη ολοκληρωθεί το φετινό παγκόσμιο πρωτάθλημα και η Pirelli προαναγγέλλει αλλαγές στα ελαστικά της για την επόμενη χρονιά. Οι διαφορές θα είναι έντονες μεταξύ των γομών και μια πρώτη γεύση οι ομάδες θα πάρουν στις ελεύθερες δοκιμές του GP της Βραζιλίας, τελευταίο αγώνα της χρονιάς που θα διεξαχθεί στις 25 Νοεμβρίου.

«Τα ελαστικά του 2013 θα είναι σημαντικά διαφορετικά σε σχέση με φέτος, γεγονός που θα αποτελέσει πρόκληση για τις ομάδες, διότι τα μονοθέσια θα είναι σχεδόν τα ίδια όπως και οι κανονισμοί. Η διαφορά στα ελαστικά από το 2013 στο 2013, όμως θα έχει μεγάλη επίδραση στην αεροδυναμική των μονοθεσίων, επομένως οι ομάδες θα χρειαστεί να δουλέψουν πολύ σκληρά», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Πολ Χέμπερι.

Θυμίζουμε ότι στην έναρξη του φετινού πρωταθλήματος πολλά ήταν τα παράπονα και οι διαμαρτυρίες των πιλότων για τα ελαστικά της Ιταλικής εταιρείας με κύριο επιχείρημα ότι δεν τους επέτρεπαν να πιέσουν στο όριο το μονοθέσιο. Μένει τώρα να δούμε αν αυτό θα επαναληφθούν.

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις