Formula 1: Στη Βραζιλία τα ελαστικά του 2013

Τρίτη, 20 Νοεμβρίου 2012 19:48

A- A A+

Ειδικότερα, στις ελεύθερες δοκιμές της Παρασκευής η Pirelli θα τους αφήσει να δοκιμάσουν ένα νέο πρωτότυπο ελαστικό.

Ακόμη η Ιταλική εταιρεία δεν έχει καταλήξει στις γόμες των σλικ ελαστικών, αναφέροντας ότι κάποιες από αυτές θα είναι πιο επιθετικές και πως το συγκεκριμένο «πρωτότυπο» θα αποτελεί αντιπροσωπευτικό δείγμα της γενικής σχεδιαστικής φιλοσοφίας της επόμενης χρονιάς.

Ειδικότερα, ο αγωνιστικός διευθυντής του αποκλειστικού προμηθευτή ελαστικών της Formula 1, Πολ Χέμπερι, αναφέρει: «Θα φέρουμε στην Βραζιλία μερικά από το πρωτότυπα ελαστικά μας για το 2013 προκειμένου οι ομάδες να πάρουν μία πρώτη γεύση κατά την διάρκεια των ελεύθερων δοκιμών. Υπό την έλλειψη δοκιμών μέχρι τον Φεβρουάριο, αυτή θα είναι μία εξαιρετικά πολύτιμη ευκαιρία για αυτές να δουν τα νέα μας ελαστικά καθώς ολοκληρώνουν τα μονοθέσια τους για το 2013- επομένως ας ελπίσουμε ότι δεν θα βρέξει την Παρασκευή!

Τόσο οι γόμες όσο και ο σκελετός τους είναι διαφορετικά, κάτι που σημαίνει ότι τα χαρακτηριστικά τους έχουν διαφοροποιηθεί, με μεγαλύτερο εύρος λειτουργίας ενώ μερικές γόμες είναι ελαφρώς πιο επιθετικές.

Χρειάζεται να οριστικοποιήσουμε τη θέση της κάθε γόμας, αναφορικά με την άλλη, και αυτός είναι ο λόγος που αποκαλούμε το ελαστικό που θα χρησιμοποιηθεί στην Βραζιλία «πρωτότυπο» από το του να δίναμε μία συγκεκριμένη ονομασία. Θα είναι όμως αντιπροσωπευτικό δείγμα της γενικής μας σχεδιαστικής φιλοσοφίας της επόμενης χρονιάς».

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις