Formula 1: Δεν έχει να χάσει τίποτα ο Αλόνσο

Πέμπτη, 22 Νοεμβρίου 2012 23:36

A- A A+

Ο Ισπανός που υπολείπεται του πρωτοπόρου στη βαθμολογία Σεμπάστιαν Φέτελ με 13 βαθμούς, θέλει οπωσδήποτε να κερδίσει στην πίστα του Ιντερλάγος για να έχει ελπίδες.

Ο ίδιος δηλώνει ότι δεν έχει τίποτα να χάσει και πως ο φετινός τίτλος δεν εξαρτάται αποκλειστικά από την δική του επίδοση, επομένως η πίεση που υφίσταται είναι λιγότερη.

«Θα ήταν καλό να είμαστε στο βάθρο, να κερδίσουμε 15 βαθμούς και όταν τερματίσουμε θα δούμε που θα βρίσκεται ο Σεμπάστιαν και θα μελετήσουμε τους αριθμούς. Η πρώτη προτεραιότητα είναι να βρεθούμε στο πόντιουμ, κάτι που θα μας δώσει την δυνατότητα να κερδίσουμε περισσότερους από 13 βαθμούς και τότε θα χρειαστεί να περιμένουμε το αποτέλεσμα από την Red Bull.

Δεν εξαρτάται από εμάς, δεν έχουμε κάτι να χάσουμε. Η μόνη πιθανότητα είναι να κερδίσει (σ.σ. ο Φέτελ). Αν το καταφέρει, οκ. Θα προσπαθήσουμε την επόμενη χρονιά.

Πάντα υπάρχει πίεση αλλά έχουμε τη λιγότερη σε σχέση με άλλες περιπτώσεις και λιγότερη από το να προηγούμαστε στο πρωταάθλημα. Δεν έχουμε κάτι να χάσουμε.

Είμαστε στη δεύτερη θέση και τερματίσαμε έβδομοι στις κατατακτήριες δοκιμές των τελευταίων αγώνων, επομένως το να ανακτηθούν 13 βαθμοί είναι δύσκολο. Υπό κανονικές συνθήκες θα τερματίσουμε δεύτεροι. Αν όμως συμβεί κάτι διαφορετικό, τότε θα κερδίσουμε. Ειλικρινά δεν εξαρτάται από εμάς, επομένως η πίεση είναι πολύ λιγότερη», δήλωσε ο Ισπανός, ο οποίος υποστηρίζει ότι με βάση την εικόνα της ομάδας στις κατατακτήριες δοκιμές των τελευταίων αγώνων, δε μπορούν να γίνουν θαύματα.

«Δεν υπάρχει κάτι μαγικό να βάλεις στο μονοθέσιο μέσα σε πέντε ημέρες. Ημασταν έβδομοι στις κατατακτήριες του Αμπου Ντάμπι, ένατοι στο Οστιν, επομένως αυτές οι θέσεις είναι κάτι το λογικό, αλλά ας ελπίσουμε ότι θα μπορέσουμε να κάνουμε καλύτερη δουλειά».

Αν ωστόσο καταφέρει να κερδίσει τον τίτλο, θα είναι ο τρίτος στην καριέρα του στην Formula 1 μετά το 2005, 2006 και ο πρώτος με την Ferrari.

Από την άλλη πλευρά, αν ο Σεμπάστιαν Φέτελ στεφθεί παγκόσμιος πρωταθλητής, τότε θα είναι ο μικρότερος σε ηλικία πιλότος της F1 που καταφέρνει να κερδίσει τρεις συνεχόμενους παγκόσμιους τίτλους.

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις