Formula 1: Προαγωγή για Γκουτιέρεζ

Παρασκευή, 23 Νοεμβρίου 2012 14:00
UPD:15:27

A- A A+

Ο Γκουτιέρεζ στην ουσία προήχθη στην θέση του βασικού οδηγού της ομάδας καθώς φέτος εκτελούσε χρέη εφεδρικού, έχοντας την ευκαιρία να δοκιμάσει την C31 σε ελεύθερες δοκιμές αλλά και στις δοκιμές νέων οδηγών στο Αμπου Ντάμπι.

Η είδηση ακουγόταν εδώ και αρκετό καιρό τόσο από τον πρόεδρο της Μεξιακνικής εταιρείας τηλεπικοινωνιών Telmex που είναι βασικός χορηγός της Sauber, αλλά και από τον Σέρζιο Πέρεθ, ο οποίος άφησε την Ελβετική ομάδα για να αντικαταστήσει τον Λιούις Χάμιλτον στη McLaren Mercedes του χρόνου. Τη θέση του στην ουσία αναλαμβάνει ο 21χρονος Γκουτιέρεζ που είχε την αμέριστη συμπαράσταση της Telmex.

Αυτή θα είναι η πρώτη του χρονιά στην F1 ως βασικός πιλότος ομάδας και ο ίδιος νιώθει ευγνώμων για την εμπιστοσύνη προς το πρόσωπό του.

«Μετά από τρία χρόνια στη Sauber, νιώθω πολύ ευγνώμων για όλη την προσοχή που έλαβα από όλους στην ομάδα και για τη συμβολή τους, που μου επέτρεψε να εξελιχθώ σε πιλότο της F1 με έναν πολύ προοδευτικό τρόπο.

Τώρα, μετά από σημαντικές εμπειρίες σε άλλα είδη αγώνων, ως μία εισαγωγή για την Formula 1, αυτή είναι η αρχή μίας αληθινής πρόκλησης να πετύχω δηλαδή στο κορυφαίο άθλημα του μηχανοκίνητου αθλητισμού», δήλωσε ο 21χρονος Μεξικανός πιλότος.

Ο Γκουτιέρεζ έχει δοκιμάσει τις δυνάμεις και σε άλλα πρωταθλήματα όπως το GP3 όπου το 2010 τερμάτισε πρώτος, ενώ φέτος ήταν τρίτος στo GP3. Στην F1 εισήλθε στην ουσία το 2011 όπου και εκτελούσε χρέη δοκιμαστή στην Sauber, ενώ φέτος ήταν ο τρίτος οδηγός της ομάδας.

Για τις δυνατότητες του νεαρού μίλησε η επικεφαλής της Ελβετικής ομάδας Μονίσα Κάλτενμπορν. «Ο Εστεμπαν ήταν μέλος της ομάδας εδώ και αρκετό καιρό και παρακολουθούσαμε πολύ στενά την καριέρα του. Το 2010 συμφωνήσαμε μαζί του και το 2011 και 2012 ήταν ο δοκιμαστής και ο τρίτος πιλότος, αντίστοιχα. Χαράξαμε την πορεία του στην Formula 1 βήμα προς βήμα.

Ο Εστεμπαν έχει πολύ ταλέντο και τώρα είναι έτοιμος να αναλάβει την ευθύνη. Δεν έχουμε αμφιβολία ότι διαθέτουμε ένα δυνατό οδηγικό δίδυμο έτοιμο για το 2013 με τον Νίκο Χούλκενμπεργκ και τον Εστεμπαν Γκουτιέρεζ».

Η αλήθεια είναι ότι ο 21χρονος Μεξικανός αντικαθιστά τον Καμούι Κομπαγιάσι στην Ελβετική ομάδα, ο οποίος βρισκόταν στις τάξεις της από το 2010, όταν ακόμη ονομαζόταν BMW Sauber.

Η Μονίσα Κάλτενμπορν έσπευσε να ευχαριστήσει τον Ιάπωνα για την συνδρομή του στην ομάδα.

«Κατά την διάρκεια των τριών τελευταίων ετών ο Καμούι μας έδειξε ότι δεν είναι μόνο ένας σκληρός ανταγωνιστής στην πίστα. Αλλά κι ένας υπέροχος άνθρωπος επίσης και εκπληκτικός παίκτης της ομάδας. Κάθε μέλος μας τον σέβεται πάρα πολύ και το βάθρο στην Ιαπωνία ήταν μία ιδιαίτερα συναισθηματική στιγμή για όλους μας.

Αυτή δεν ήταν μία εύκολη απόφαση για εμάς, αλλά έχουμε αφιερωθεί σε μια καινούργια αρχή και για αυτό η συνεργασία μας με τον Καμούι έφτασε στο τέλος. Του ευχόμαστε ό,τι καλύτερο για το μέλλον».

Φαίνεται πως η Sauber κάνει πράξη αυτό που αναφέρει εδώ και καιρό, για την απαρχή μιας νέας εποχής στην ομάδας. Μετά την επιλογή της Μονίσα Κάλτενμπορν ως νέα επικεφαλής , έρχεται η ριζική ανανέωση του οδηγικού της διδύμου. Το μόνο που μένει είναι να δούμε θα το πείραμα θα έχει επιτυχία.

Τη θέση του Γκουτιέρεζ ως τρίτου πιλότου στην ομάδα θα αναλάβει το 2013 ο Ολλανδός Ρόμπιν Φράιντς.

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις