Formula 1: Υπερήφανος δηλώνει ο Αλόνσο

Κυριακή, 25 Νοεμβρίου 2012 21:57
UPD:21:57

A- A A+

Ο Ισπανός μπορεί να τερμάτισε δεύτερος στο Βραζιλιάνικο GP, αλλά αυτή η θέση δεν του ήταν αρκετή για να κερδίσει τον φετινό τίτλο, αφού χρειαζόταν πλασάρισμα του πρωτοπόρου στη βαθμολογία Φέτελ, σε θέση κατώτερη της έβδομης.

Και αυτό γιατί η διαφορά τους πριν τον αγώνα ήταν 13 βαθμοί, επομένως ο Αλόνσο χρειαζόταν να την καλύψει για να πανηγυρίσει τον τρίτο τίτλο στην καριέρα του. Ο Φέτελ όμως «σκόρπισε» κάθε ελπίδα της Ferrari με τη έκτη θέση στην Βραζιλία, βυθίζοντας σε θλίψη τους ανθρώπους της Scuderia που παρηγορήθηκαν με τη δεύτερη θέση στους κατασκευαστές.

Η ένταση, το σασπένς, η εναλλαγή των συναισθημάτων και η υπέρμετρη προσπάθεια που κατέβαλαν οι άνθρωποι της Ferrari, αλλά συνάμα και η απογοήτευση στο τέλος, εκφράστηκαν από τα δάκρυα του Φελίπε Μάσα μετά την ολοκλήρωση του αγώνα, αν και ο Βραζιλιάνος τερμάτισε τρίτος στον αγώνα.

Ο Αλόνσο θεωρεί ότι το πρωτάθλημα δεν χάθηκε στην Βραζιλία αλλά στο Σπα και το δικαιολογεί.

«Το πρωτάθλημα δεν χάθηκε εδώ, αλλά στο Σπα όταν ο Γκροσεάν πέρασε από επάνω μου ή όταν προς έκπληξη όλων ο Φέτελ έλαβε μόνο μία επίπληξη στις κατατακτήριες της Ιαπωνίας. Υπήρξαν πολλές καταστάσεις κατά την διάρκεια της χρονιάς που σε κάνουν να σκέφτεσαι αυτούς τους τρεις βαθμούς, αλλά αυτό είναι το άθλημα. Αν και τερμάτισα δεύτερος στους βαθμούς, ποτέ δεν είχα τέτοιο σεβασμό και αγάπη για όλους στο paddock. Αυτή είναι η πρώτη φορά που υπάρχουν πιλότοι, πρώην πιλότοι, ομάδες και φανατικοί φίλοι που λένε ότι κάναμε ό,τι καλύτερο μπορούσαμε στο πρωτάθλημα. Θα επιστρέψουμε το ίδιο δυνατοί το 2013, διότι θα είναι δύσκολο να είμαστε πιο δυνατοί. Εχω μία πολύ ωραία αίσθηση μετά το 2012, ήταν μακράν η καλύτερη χρονιά στην αγωνιστική μου καριέρα».

Ο Αλόνσο χαρακτηρίζει ως θαύμα το γεγονός ότι μέχρι τους τελευταίους γύρους διεκδικούσε το παγκόσμιο πρωτάθλημα, τη στιγμή που είχε στα χέρι του ένα μονοθέσιο που υστερούσε σε σχέση με την RB8 του Φέτελ. Αυτό ήταν γνωστό παρά το γεγονός ότι η Ferrari στους τελευταίους αγώνες έφερνε βελτιώσεις, προσπαθώντας βοηθήσει τον Ισπανό.

«Προσπαθήσαμε όπως πάντα για το καλύτερο. Ξεκινήσαμε έβδομοι και ολοκληρώσαμε τον αγώνα και πάλι στο βάθρο, κάτι που κάναμε όλη τη σεζόν. Πιστεύω ότι δεν είχαμε το ταχύτερο μονοθέσιο, κάτι που ήταν εμφανές σε όλους τους αγώνες και ήταν ένα θαύμα το γεγονός ότι παλεύαμε εδώ για τον τίτλο.

Και ήταν θαύμα μέχρι τον τελευταίο γύρο διότι λόγω της τέλειας δουλειάς της ομάδας, βρεθήκαμε σε αυτή τη θέση. Ακόμη κι αν χάσαμε το πρωτάθλημα σήμερα, είμαστε υπερήφανοι που τερματίσαμε δεύτεροι.

Είμαστε οι φιναλίστ του πρωταθλήματος, αυτό δεν ισχύει για όλους. Οταν παλεύεις με όλη σου την καρδιά και όλη του δύναμη για τόσους μήνες, χωρίς να κάνεις ένα λάθος, ούτε η ομάδα αλλά ούτε κι εγώ, πρέπει να είσαι υπερήφανος».

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις