Formula 1: Δυσκολεύτηκε πολύ ο Μπάτον

Κυριακή, 25 Νοεμβρίου 2012 23:10
UPD:26/11/2012 00:35

A- A A+

Ο Βρετανός μπορεί να ανέβηκε στο υψηλότερο σκαλί του βάθρου, στον τελευταίο αγώνα της χρονιάς, αλλά τα φώτα της δημοσιότητας έπεσαν πάνω στον Σεμπάστιαν Φέτελ που ανακηρύχθηκε για τρίτη συνεχόμενη χρονιά παγκόσμιος πρωταθλητής.

Ο Μπάτον ήταν σήμερα από τους πιλότους που ξεχώρισαν κυρίως λόγω του ρίσκου που πήρε. Η επιλογή των σλικ ελαστικών και η παραμονή του στην πίστα με αυτά για αρκετούς γύρους, τη στιγμή που οι περισσότεροι πιλότοι έμπαιναν στα πιτς και έβαζαν τα ενδιάμεσα, κρίθηκε τελικά επιτυχήμενη. Του χάρισε την πρωτοπορία για αρκετή ώρα στον αγώνα και την απομάκρυνσή του (μαζί με τον Χούλκενμπεργκ και Χάμιλτον) από τους υπολοίπους πιλότους.

Οι τρεις τους έδιναν το δικό τους αγώνα για την πρώτη θέση, χωρίς να ενδιαφέρονται τι συμβαίνει πίσω τους. Αν και ο Μπάτον ήταν τρίτος, εκμεταλλεύτηκε μία σύγκρουση των Χάμιλτον – Χούλκενμπεργκ στον 55ο γύρο και πήρε την πρωτοπορία, την οποία κράτησε μέχρι το τέλος του αγώνα.

Αυτή ήταν η τρίτη φετινή νίκη για τον Βρετανό που στην ουσία ολοκλήρωσε τη σεζόν έτσι όπως την ξεκίνησε. Παράλληλα, είδε τον εαυτό του να τελειώνει το πρωτάθλημα δύο μόλις βαθμούς πίσω από τον teammate του, σε μία χρονιά που ήταν δύσκολη και για τους δύο με πολλές αναποδιές και ατυχίες.

«Ηταν ένας από τους δύσκολους αγώνες που έχω αγωνιστεί. Οι συνθήκες ήταν πολύ επικίνδυνες και υπήρχαν πολλές στιγμές που αναρωτιόσουν αν τα ενδιάμεσα ελαστικά ήταν τα σωστά. Οι τρόχοι μπλόκαραν αρκετά συχνά. Επρεπε να πιέσεις στο όριο και να περιμένεις από την ομάδα να σου δώσει κάποια πληροφορία. Δεν είχε να κάνει μόνο με την οδήγηση, χρειάζοσουν μαζί κι αρκετές πληροφορίες.

Κατά γενική ομολογία ήταν ένας καλό αγώνας και τα πράγματα έγιναν λίγο πιο δύσκολα με το Αυτοκίνητο Ασφαλείας. Ο αγώνας ήταν μεταξύ εμένα και του Νίκο, επομένως εξελίχθηκε σε πολύ δύσκολο και όταν βρισκόμουν στην πίστα, πάλευα», δήλωσε ο Βρετανός που τόνισε ότι λυπήθηκε για την εγκατάλειψη του Χάμιλτον.

«Είναι λυπηρό που ο Λιούις δεν βρίσκεται εδώ για να χαρεί τον τελευταίο του αγώνα, καθώς απολάμβανα τη μονομαχία μαζί του. Θα ήθελα να τον αποχαιρετίσω. Περάσαμε καλά μαζί και αποδείξαμε ότι στους δέκα πρώτους γύρους, είχαμε μία καλή μάχη».

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις