Αναθέρμανση των σχέσεων Γαλλίας - Βενεζουέλας με επτά διακρατικές συμφωνίες

Επίσκεψη του γάλλου υπουργού Κοινωνικής Οικονομίας Μπενουά Αμόν στο Καράκας
Δευτέρα, 26 Νοεμβρίου 2012 18:23

Στόχος του ταξιδιού, σύμφωνα με τον Αμόν, ήταν «να αποκατασταθούν οι δίαυλοι του διαλόγου» ανάμεσα στη Γαλλία και τη Βενεζουέλα (φωτογραφία αρχείου).

A- A A+

Επτά συμφωνίες συνεργασίας επισφράγισαν η Γαλλία και η Βενεζουέλα, κατά την διάρκεια της επίσκεψης του γάλλου υπουργού Κοινωνικής Οικονομίας και Αλληλεγγύης Μπενουά Αμόν στο Καράκας.

Στόχος του ταξιδιού, σύμφωνα με τον Αμόν, ήταν «να αποκατασταθούν οι δίαυλοι του διαλόγου» ανάμεσα στις δύο χώρες, οι σχέσεις των οποίων είχαν χαλαρώσει επί προεδρίας Νικολά Σαρκοζί.

Οι συμφωνίες, οι οποίες υπογράφηκαν το Σάββατο, αφορούν τους τομείς της βιομηχανίας, των ορυχείων, των επιστημών και του τουρισμού, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Πληροφόρησης και Επικοινωνίας της Βενεζουέλας.

Πρόκειται για την πρώτη επίσκεψη στη Λατινική Αμερική που πραγματοποιεί μέλος της γαλλικής κυβέρνησης έπειτα από την εκλογή του σοσιαλιστή Φρανσουά Ολάντ στην προεδρία της χώρας.

Ο Αμόν συνεχάρη, εξάλλου, τον πρόεδρο της Βενεζουέλας Ούγο Τσάβες για την «λαμπρή επανεκλογή του», στις αρχές Οκτωβρίου.

Σύμφωνα με τις αρχές της λατινοαμερικανικής χώρας, μία από τις συμφωνίες προβλέπει την εγκατάσταση μίας μονάδας συναρμολόγησης οχημάτων της Renault , ενώ δεν αποκλείει και την δυνατότητα παραγωγής εξαρτημάτων τους στο έδαφος της Βενεζουέλας.

Πηγές: ΑΜΠΕ, Γαλλικό Πρακτορείο

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή