Formula 1: Αφοσιωμένος ο Φέτελ στη Red Bull

Δευτέρα, 26 Νοεμβρίου 2012 18:46

A- A A+

Ο 25χρονος Γερμανός πιλότος δήλωσε ότι είναι «δεσμευμένος» με την Αυστριακή ομάδα μέχρι το τέλος του 2014.

Αν και πράγματα δεν είναι ξεκάθαρα σε ό,τι αφορά συγκεκριμένους όρους στο συμβόλαιο του που θα του επέτρεπαν σε δύο χρόνια να δοκιμάσει την τύχη του σε κάποια άλλη ομάδα, ο ίδιος θέλησε να αποκαταστήσει την αλήθεια, λέγοντας ότι είναι στενά συνδεδεμένος με την φετινή παγκόσμια πρωταθλήτρια μέχρι το 2014. Παράλληλα, άφησε να εννοηθεί ότι οι επιτυχίες σε αυτή τη συνεργασία θα συνεχιστούν και στο μέλλον.

«Εχω συμβόλαιο, όπως όλοι ξέρετε καλύτερα από εμένα, μέχρι το τέλος του 2014. Είμαι πολύ χαρούμενος με ό,τι έχουμε καταφέρει μέχρι στιγμής και δεν πιστεύω ότι αυτή η ιστορία έχει τελειώσει. Είμαι πολύ ικανοποιημένος και υπερβολικά υποχρεωμένος να δώσω ό,τι έχω και τα επόμενα χρόνια που θα βρίσκομαι μαζί τους.

Προς το παρόν δεν βλέπω κάποιο λόγο να σκέφτομαι κάποια άλλη ομάδα ή κάτι άλλο. Είμαι πολύ ευχαριστημένος στη θέση που βρίσκομαι. Είναι εκπληκτικά αυτά που έχουμε καταφέρει», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Οι φήμες περί λήξης της συνεργασίας του με τη Red Bull στα τέλη του 2013 και συμφωνίας με τη Ferrari, ξεκίνησαν μετά τις δηλώσεις του επικεφαλής της Scuderia, Στέφανο Ντομενικάλι τον περασμένο Ιούλιο, ότι οι Φέτελ και Αλόνσο θα μπορούσαν εύκολα να συνυπάρξουν.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι δηλώσεις αυτές ενισχύθηκαν από το μονοετή ανανέωση του συμβολαίου Φελίπε Μάσα στην Scuderia για του χρόνου, αλλά και κάποιους ειδικούς όρους που πιθανόν να υπάρχουν στο συμβόλαιο του Φέτελ με την Red Bull.

Όπως και να έχει, ο τρεις φορές πλέον παγκόσμιος πρωταθλητής θέλησε με τον δικό του τρόπο να ξεδιαλύνει οποιεσδήποτε φήμες υπήρχαν, δηλώνοντας την αφοσίωση του στη Red Bull, με την οποία έχουν κατακτήσει τρία νταμπλ μέσα σε ισάριθμες χρονιές.

Ο φετινός τίτλος μάλιστα ήταν ο δυσκολότερος για αυτόν αφού δεν ξεκίνησε καλά το πρωτάθλημα και χρειάστηκε ένα τρομερό comeback από τη Σιγκαπούρη και έπειτα, όπου κέρδισε τέσσερις συνεχόμενους αγώνες. Με αυτό τον τρόπο και μετά το GP της Νότιας Κορέας, κατάφερε να «ρίξει» από την κορυφή της βαθμολογίας τον Φερνάντο Αλόνσο και να ηγηθεί αυτός της γενικής κατάταξης. Για να φτάσουμε έτσι στον τελευταίο και επεισοδιακό αγώνα, όπου με την έκτη θέση που τερμάτισε, κέρδισε τον τίτλο.

«Κατά αυτόν τον τρόπο, πιστεύω ότι ήταν ο πιο δύσκολος τίτλος διότι κάποιοι δοκίμασαν τα πάντα για να μας κερδίσουν, εντός και εκτός των ορίων. Οι ερωτήσεις που είχαμε να απαντήσουμε, τα πράγματα που χρειάστηκε να αντιμετωπίσουμε κατά την διάρκεια της σεζόν, δεν μας διευκόλυναν, αλλά το κλειδί ήτα να είμαστε ο εαυτός μας και πιστεύω ότι αυτό έκανε τη διαφορά», δήλωσε ο Σεμπάστιαν Φέτελ.

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις