Λάουντα: Η κυριαρχία του Φέτελ θα συνεχιστεί

Τετάρτη, 28 Νοεμβρίου 2012 16:10
UPD:16:10

A- A A+

Αλλωστε, ο Φέτελ κατάφερε παρά το νεαρό της ηλικίας του να τον φτάσει στους τίτλους καθώς και οι δύο μοιράζονται από τρεις. Παράλληλα, ο πιλότος της Red Bull είναι ο μικρότερος σε ηλικία που το καταφέρνει αυτό και μόλις ένας από τους τρεις που πανηγύρισαν την κορυφή στο παγκόσμιο πρωτάθλημα για τρεις συνεχόμενες χρονιές. Οι άλλοι δύο είναι δύο από τα σημαντικά ονόματα του αθλήματος, ο Μίκαελ Σουμάχερ και ο Χουάν Μανουέλ Φάντζιο, αντίστοιχα.

Κατά τον Νίκι Λάουντα ακόμη κι αν Φέτελ αποχωρήσει κάποια στιγμή από την Red Bull, λόγω του ταλέντου του, θα λάμψει σε οποιαδήποτε άλλη ομάδα πάει.

«Κάποια στιγμή θα πάει κάπου αλλού. Είναι φυσικό. Κάθε σκιέρ κάθε χρόνο αλλάζει στα σκι του, επομένως χρειάζεται να αλλάξεις μονοθέσιο τουλάχιστον μία φορά στην καριέρα σου. Εγώ άλλαξα τρεις ή τέσσερις φορές στην καριέρα μου και συνέχιζα να κερδίζω. Κι αυτός θα κάνει σίγουρα το ίδιο», δήλωσε ο Λάουντα που υπογράμμισε ωστόσο ότι κλειδί στην επιτυχία του Γερμναού ήταν το μονοθέσιο της Red Bull.

«Ο Φέτελ είναι κορυφός πιλότος, ο Λιούις (σ.σ. Χάμιλτον) είναι κορυφαίος πιλότος, ο Αλόνσο είναι κορυφαίος πιλότος και ο Σουμάχερ το ίδιο. Χρειάζεσαι όμως ένα μονοθέσιο, αλλά και ένα πιλότο. Σίγουρα ο Φέτελ είναι τόσο καλός όσο ο Αλόνσο-αλλά χρειάζεσαι ένα καλύτερο μονοθέσιο».

Την Κυριακή ο Σεμπάστιαν Φέτελ πανηγύρισε τον τρίτο διαδοχικό παγκόσμιο τίτλο, μετά από έναν επεισοδιακό αγώνα στην Βραζιλία όπου τερμάτισε έκτος.

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις