Formula 1: Ανταγωνιστικό μονοθέσιο θέλει ο ντι Μοντετζέμολο

Παρασκευή, 30 Νοεμβρίου 2012 16:02

A- A A+

Το σύνθημα έδωσε ο πρόεδρος της Scuderia Λούκα ντι Μοντετζέμολο, ο οποίος σε συγκέντρωση στο Μαρανέλο, δήλωσε πως στόχος της Scuderia θα πρέπει να είναι η δημιουργία ενός μονοθεσίου που θα διεκδικεί τη νίκη από τον πρώτο κιόλας αγώνα. Παράλληλα, υπογράμμισε ότι για να επιτευχθεί αυτό, χρειάζεται να αλλάξει ο τρόπος εργασίας των ανθρώπων της ομάδας.

Η αλήθεια είναι ότι η F2012 στερούνταν ταχύτητας αναφορικά με τις McLaren και Red Bull και αυτό ήταν εμφανές μέσα στην πίστα τόσο στις κατατακτήριες όσο και στον αγώνα. Ακόμη κι έτσι όμως η Scuderia κατάφερε να τερματίσει δεύτερη πίσω από την Red Bull, μία θέση που είναι η υψηλότερη μετά το 2008 όταν είχε κατακτήσει τον τίτλο. Αυτό οφείλεται στην αδιάκοπη δουλειά του συνόλου των ανθρώπων της Scuderia και κυρίως των πιλότων της.

Στόχος λοιπόν της Ιταλικής εταιρείας και πιο συγκεκριμένα του προέδρου της Λούκα ντι Μοντετζέμολο, είναι να πάψει το μονοθέσιο να είναι το αδύναμο σημείο. Για αυτό τον λόγο ζήτησε το επόμενο να μπορεί να κερδίζει από το πρώτο κιόλας GP.

«Θα ήθελα να ξεκινήσουμε με ένα μονοθέσιο που θα είναι άμεσα ικανό να παλέψει για τη νίκη και αυτό θα πρέπει να γίνει από τον πρώτο κιόλας αγώνα. Για να το επιτύχουμε αυτό, χρειάζεται ο καθένας μας να βελτιώσει τον ρόλο του, κατά ένα χιλιοστό, τουλάχιστον.

Χρειάζεται να ανανεώσουμε την οργάνωσή μας και τους τρόπους εργασίας μας για να προσπαθήσουμε να είμαστε στο ίδιο επίπεδο με τους κορυφαίους, κάτι που για πολλά χρόνια αποτύχαμε να κάνουμε», δήλωσε το «αφεντικό» της Ferrari ενώ παράλληλα δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει όλους για την προσπάθεια που κατέβαλαν εφέτος, δηλώνοντας συγκεκριμένα ότι θα πρέπει να είναι περήφανοι για ό,τι κατάφεραν.

«Θα πρέπει να είστε περήφανοι για ό,τι πετύχατε διότι καταφέρατε να είστε διεκδικητές μέχρι το τέλος, ακόμη κι ας μην είχαμε το ταχύτερο μονοθέσιο. Υπήρχαν τουλάχιστον δύο μονοθέσια, οι McLaren και οι Red Bull, που ήταν καλύτερα από εμάς. Για αυτό ακριβώς τον λόγο, το ότι καταφέραμε να τερματίσουμε πιο ψηλά από τον έναν από αυτούς τουλάχιστον στους κατασκευαστές και ότι διατηρήσαμε τον Φερνάντο στη μάχη μέχρι το τέλος, είναι πολύ σημαντικά και θα ήθελα να σας ευχαριστήσω για αυτά. Τα καταφέραμε κυρίως λόγω της απίστευτης αξιοπιστίας μας, της δουλειάς στα πιτς και κατά την διάρκεια των πιτσόπ και με τον τρόπο που αντιδρούσαμε σε κάθε δύσκολη εκκίνηση».

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις