Εγκύκλιος για την κάλυψη αναγκών από υπαλλήλους σε διαθεσιμότητα

Προθεσμία πέντε ημερών στους φορείς για την αποστολή στοιχείων
Δευτέρα, 03 Δεκεμβρίου 2012 17:26
UPD:17:26

A- A A+

Να αποστείλουν στοιχεία αναφορικά με κάλυψη θέσεων διοικητικού προσωπικού ΔΕ κατηγορίας ζητεί από τις διευθύνσεις προσωπικού το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, με στόχο την «άμεση κάλυψη λειτουργικών αναγκών, και για την ταχύτερη δυνατή αξιοποίηση υπαλλήλων που έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα».

Ειδικότερα, με εγκύκλιό της, η ηγεσία του υπουργείου ζητεί από τις αρμόδιες υπηρεσίες να αποστείλουν τα παραπάνω στοιχεία ανά μονάδα, νομό και συγκεκριμένη γεωγραφική περιοχή. Οι φορείς καλούνται επίσης να αιτιολογήσουν το αίτημά τους περιγράφοντας, μεταξύ των άλλων, τον όγκο συναλλαγών που έχουν οι υπηρεσίες με τους πολίτες, το σύνολο των εκκρεμοτήτων, κατά πόσον έχει αποδυναμωθεί η υπηρεσία από τις συνταξιοδοτήσεις ή την αναστολή προσλήψεων, τα ειδικότερα προσόντα που θα πρέπει να έχουν οι υπάλληλοι κ.λπ.

Σύμφωνα με την εγκύκλιο, τα στοιχεία αυτά θα πρέπει να συμπληρωθούν και να αποσταλούν σε έντυπη και ηλεκτρονική μορφή εντός πέντε ημερών.

Όπως έχει κάνει γνωστό το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, οι θέσεις στις οποίες θα μετακινηθούν οι υπάλληλοι που θα ενταχθούν σε διαθεσιμότητα, αφορούν κυρίως ασφαλιστικά ταμεία, νοσοκομεία, αστυνομικά τμήματα.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή