Windows 8, προεγκατεστημένες εφαρμογές για να κάνεις τα πάντα

Τρίτη, 04 Δεκεμβρίου 2012 16:11
A- A A+

Όπως σε κάθε έκδοση των Windows έτσι και στα νέα Windows 8 η Microsoft φροντίζει να ενσωματώνει μία γκάμα εφαρμογών στο λειτουργικό προσφέροντας χαρακτηριστικά και υπηρεσίες που συμβάλλουν στην καλύτερη εμπειρία χρήσης των Windows. Εκτός από τις κλασικές εφαρμογές όπως το σημειωματάριο, η ζωγραφική, η αριθμομηχανή, κλπ. που συνεχίζουν την πορεία τους στη νέα έκδοση, η Microsoft ενσωμάτωσε αρκετές νέες εφαρμογές που είναι διαθέσιμες μέσω του Windows Store, του ηλεκτρονικού καταστήματος εφαρμογών των Windows.

Έτσι, από την πρώτη στιγμή που θα χρησιμοποιήσετε τα Windows 8 στον υπολογιστή σας ή τα Windows RT στο tablet, θα έχετε στη διάθεση σας εφαρμογές όπως αλληλογραφία, ημερολόγιο, επαφές, μηνύματα, καιρός, μουσική, βίντεο, παιχνίδια, χάρτες, Bing, SkyDrive, κλπ. Με λίγα λόγια, έχετε στη διάθεση σας όλες τις βασικές εφαρμογές που θα χρειαστείτε για να χρησιμοποιήσετε τον υπολογιστή ή το tablet.

Δείτε παρακάτω όλες τις διαθέσιμες εφαρμογές των Windows 8 που βρίσκονται προεγκατεστημένες στο νέο λειτουργικό.

Αλληλογραφια (Mail)

Η εφαρμογή Αλληλογραφία (Mail) αποτελεί μία απλή και λιτή υλοποίηση ενός mail client καλύπτοντας τις ανάγκες αποστολής και λήψης μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου χωρίς ωστόσο να προσφέρει όλα τα χαρακτηριστικά ενός πλήρους mail client, όπως για παράδειγμα το Microsoft Outlook. Υπάρχει η δυνατότητα προσθήκης διαφορετικών λογαριασμών όπως Hotmail, Outlook, Gmail, Yahoo, καθώς επίσης οποιοδήποτε άλλο email λογαριασμό που χρησιμοποιεί τα πρωτόκολλα IMAP, POP και Exchange ActiveSync (EAS).

Ημερολογιο (Calendar)

Η εφαρμογή Ημερολόγιο (Calendar) συνδυάζει όλες τις δραστηριότητες από τις online υπηρεσίες που έχετε προσθέσει από το Hotmail, το Outlook, το Gmail, κλπ., συγκεντρωμένα σε ένα σημείο για εύκολη και γρήγορη διαχείριση, εμφανίζοντας υπενθυμίσεις για τις μελλοντικές σας δραστηριότητες με τη μορφή ειδοποιήσεων στα Windows 8, ακόμα και από την οθόνη κλειδώματος.

Επαφες (People)

Η εφαρμογή Επαφές (People) συνδυάζει το πλήθος των επαφών σας τόσο από τους προσωπικούς σας λογαριασμούς όσο και των κοινωνικών δικτύων Facebook, Twitter, LinkedIn, Skype, κλπ., σε ένα σημείο. Ανάλογα με τους λογαριασμούς που έχετε συνδέσει μπορείτε να δείτε όλες τις νέες ενημερώσεις των επαφών σας από το Facebook και το Twitter, να απαντήσετε, ή να ενημερώσετε τη δική σας κατάσταση μέσα από την εφαρμογή.

Μηνυματα (Messaging)

Η εφαρμογή Μηνύματα (Messaging) προσφέρει τη δυνατότητα ανταλλαγής μηνυμάτων σε πραγματικό χρόνο με όλες τις επαφές του Messenger και του Skype καθώς επίσης και με τους φίλους σας στο Facebook χωρίς να είναι απαραίτητη η σύνδεση στο λογαριασμό σας από τον browser.

Καιρος (Weather)

Η εφαρμογή Καιρός (Weather) εμφανίζει τη θερμοκρασία και τις αλλαγές του καιρού στην τρέχουσα τοποθεσία σας καθώς επίσης και σε διαφορετικές περιοχές που θα επιλέξετε. Το live tile σας ενημερώνει συνεχώς χωρίς να χρειαστεί να ανοίξετε την εφαρμογή, ωστόσο θα βρείτε ακόμη περισσότερες πληροφορίες για τις συνθήκες του καιρού στην περιοχή σας όπως Ιστορικό του καιρού, ωριαίο δελτίο καιρού και μετεωρολογικούς χάρτες.

Οι εφαρμογές Ειδήσεις, Αθλητικά και Οικονομικά που θα δείτε παρακάτω εμφανίζουν τις αντίστοιχες ειδήσεις με δεδομένα που προέρχονται από το Bing της Microsoft.

Ειδησεις (News)

Η εφαρμογή Ειδήσεις (News) εμφανίζει τις σημαντικότερες ειδήσεις τόσο της εγχώριας όσο και της παγκόσμιας επικαιρότητας σύμφωνα με τις προτιμήσεις σας. Για την Ελλάδα, θα βρείτε περίπου 30 διαφορετικές πηγές διάσημων εφημερίδων ενημερωτικών ιστοσελίδων για την καθημερινή σας ενημέρωση.

Οικονομικα (Finance)

Η εφαρμογή Οικονομικά (Finance) φροντίζει να σας ενημερώσει για όλες τις εξελίξεις του οικονομικού τομέα και των μετοχών τόσο για την εγχώρια όσο και τη παγκόσμια αγορά προβάλλοντας τις αντίστοιχες ειδήσεις και διαγράμματα για καλύτερη κατανόηση των μεταβολών. Επίσης, μπορείτε να προσθέσετε σε λίστα τις μετοχές που σας ενδιαφέρουν έτσι ώστε να παρατηρείτε όλες τις αλλαγές και τις διακυμάνσεις κάθε στιγμή.

Αθλητικα (Sports)

Η εφαρμογή Αθλητικά (Sports) εμφανίζει όλες τις τελευταίες εξελίξεις στο χώρο του αθλητισμού καθώς επίσης τις αγωνιστικές και τα αποτελέσματα των αγώνων. Υπάρχει η δυνατότητα προσθήκης της αγαπημένης σας ομάδας έτσι ώστε να έχετε συνεχή ενημέρωση και μεγαλύτερο πλήθος πληροφοριών για τις εξελίξεις που σας ενδιαφέρουν περισσότερο.

Ταξιδια (Travel)

Η εφαρμογή Ταξίδια (Travel) δίνει τη δυνατότητα προβολής τουριστικών προορισμών παγκοσμίως και τη εμφάνιση περισσότερων πληροφοριών για μία χώρα, πόλη ή τοποθεσία που σας ενδιαφέρει. Εκτός από το πλήθος πληροφοριών και εικόνων που θα συναντήσετε στην εφαρμογή, μπορείτε επίσης να αναζητήσετε ξενοδοχεία, πτήσεις και ταξιδιωτικούς οδηγούς για τους προορισμούς της επιθυμίας σας.

Φωτογραφιες (Photos)

Η εφαρμογή Φωτογραφίες (Photos) σας δίνει τη δυνατότητα προβολής φωτογραφιών τόσο από τον υπολογιστή σας όσο και από συνδεδεμένες συσκευές ή υπηρεσίες. Έτσι, μπορείτε να δείτε όλες τις αποθηκευμένες φωτογραφίες της βιβλιοθήκης Εικόνες των Windows 8, του SkyDrive, του Facebook και του Flickr συγκεντρωμένες σε ένα σημείο.

Μουσικη (Music)

Η εφαρμογή Μουσική (Music) είναι υπεύθυνη για την αναπαραγωγή όλων των μουσικών κομματιών του υπολογιστή σας καθώς επίσης με το συνδυασμό του Xbox Music (πρώην Zune) υπάρχει η δυνατότητα αναπαραγωγής μουσικής online ή αγορά μεμονωμένων κομματιών.

Βιντεο (Video)

Η εφαρμογή Βίντεο (Video) δίνει τη δυνατότητα αναπαραγωγής των αποθηκευμένων αρχείων βίντεο στον υπολογιστή σας. Επιπλέον, μπορείτε να αγοράσετε ή να νοικιάσετε ταινίες ή τηλεοπτικές σειρές online μέσω της υπηρεσίας Xbox Video που θα βρείτε ενσωματωμένη στην εφαρμογή, ωστόσο δεν υπάρχει προς το παρόν υποστήριξη για την Ελλάδα.

Παιχνιδια (Games)

Η εφαρμογή Παιχνίδια (Games) προσφέρει τη δυνατότητα σύνδεσης με τον Xbox λογαριασμό σας και υποστηρίζει αρκετές από τις δυνατότητες που θα συναντήσετε στο Xbox όπως τα achievements, οι προσκλήσεις σε παιχνίδια, οι ειδοποιήσεις, κλπ. Αν και δε μπορείτε να παίξετε παιχνίδια που προορίζονται για την κονσόλα του Xbox, ωστόσο εδώ θα βρείτε αρκετά παιχνίδια που υποστηρίζονται στο Xbox.

Bing

Η εφαρμογή Bing προσφέρει τα χαρακτηριστικά της μηχανής αναζήτησης της Microsoft για τη γρήγορη αναζήτηση πληροφοριών, εικόνων, βίντεο, κλπ. Μάλιστα, η αναζήτηση μέσω Bing μπορεί να πραγματοποιηθεί απευθείας από το μενού Charms χωρίς να χρειαστεί απαραίτητα το άνοιγμα της εφαρμογής.

Χαρτες (Maps)

Η εφαρμογή Χάρτες (Maps) χρησιμοποιεί τους χάρτες του Bing και δίνει τη δυνατότητα αναζήτησης διαφορετικών τοποθεσιών σε οποιοδήποτε σημείο στον κόσμο. Αναζητήστε τοποθεσίες, βρείτε τη δική σας θέση στο χάρτη με τη βοήθεια του GPS ή οδηγίες για τη μετακίνηση από μία τοποθεσία σε μία άλλη, όπως ενδεχομένως να έχετε συνηθίσει με το Google Maps.

SkyDrive

Η εφαρμογή SkyDrive εμφανίζει όλα τα συγχρονισμένα αρχεία του λογαριασμού σας με την υπηρεσία αποθηκευτικού χώρου online της Microsoft. Παράλληλα, μπορείτε να ανεβάσετε νέα αρχεία, να δημιουργήσετε φακέλους και γενικότερα να διαχειριστείτε τα προσωπικά σας αρχεία στο SkyDrive δεδομένου ότι είστε συνδεδεμένοι στο internet.

Αναγνωστης (Reader)

Η εφαρμογή Αναγνώστης (Reader) αποτελεί μία αρκετά απλή εφαρμογή που δίνει τη δυνατότητα ανάγνωσης αρχείων pdf και xps. Έτσι, χωρίς να χρειαστεί να εγκαταστήσετε μία διαφορετική εφαρμογή μπορείτε να διαβάζετε εύκολα και γρήγορα αρχεία pdf και xps που βρίσκονται αποθηκευμένα στον υπολογιστή σας.

Καμερα (Camera)

Η εφαρμογή Κάμερα (Camera) εκμεταλλεύεται τις εγκατεστημένες κάμερες του υπολογιστή ή του tablet για τη λήψη φωτογραφιών και την εγγραφή βίντεο καθώς επίσης και για τη συνομιλία μέσω εικόνας με τις αντίστοιχες εφαρμογές όπως το Skype.

Αυτές είναι οι προεγκατεστημένες εφαρμογές των Windows 8 που θα βρείτε από την πρώτη στιγμή στον υπολογιστή σας. Βέβαια, αν δε καλύπτουν τις ανάγκες μπορείτε να εγκαταστήσετε οποιαδήποτε εφαρμογή επιθυμείτε μέσω του Windows Store.

Πηγή: pestaola.gr

Προτεινόμενα για εσάς