Στρέφοντας το βλέμμα σε εκείνη την Ελλάδα που ανθίζει

Τετάρτη, 05 Δεκεμβρίου 2012 11:20

A- A A+

Επιχειρώντας να προβάλει ένα διαφορετικό προφίλ της Ελλάδας, πέρα από αυτό που παρουσιάζουν τα ΜΜΕ, ο κινηματογραφικός φακός εστιάζει στην ομορφιά της και στις εμπειρίες των απλών ανθρώπων, βλέποντάς τη να ανθίζει.

Το ντοκιμαντέρ του φιλέλληνα αυστριακού σκηνοθέτη και συγγραφέα Φάμπιαν Έντερ, με τον ελπιδοφόρο και αισιόδοξο τίτλο «Η Ελλάδα ανθίζει» (Griechenland blüht), παρουσιάζεται σε ειδική προβολή, την οποία θα προλογίσει ο ίδιος ο δημιουργός του, στην Ταινιοθήκη της Ελλάδος, σήμερα, Τετάρτη 5 Δεκεμβρίου στις 8 το βράδυ.

Αποστρέφοντας το βλέμμα από την εικόνα μιας χώρας που πλήττεται από επεισόδια, απεργίες και σκάνδαλα και από τον φόβο που δημιουργούν οι συνεχείς αναφορές στην οικονομία και το χρέος, ο Φάμπιαν Έντερ και οι συνεργάτες του έστρεψαν την προσοχή τους σε μια Ελλάδα που ανθίζει παρά τις αντιξοότητες και στους Έλληνες που παραμένουν πιστοί σε αξίες και ιδανικά και επιμένουν να αισιοδοξούν.

Το - διάρκειας 50 λεπτών- ντοκιμαντέρ, που έχει ήδη προβληθεί στην αυστριακή τηλεόραση και στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, είναι το απαύγασμα του ταξιδιού που πραγματοποίησαν οι δημιουργοί του, από τα τέλη Μαρτίου έως τις αρχές Μαΐου 2012.

Ο σκηνοθέτης και η ομάδα του ταξίδεψαν με ένα ιστιοπλοϊκό από την Κρήτη στη δυτική Ελλάδα, καταγράφοντας το τοπίο και τις εμπειρίες - βιώματα των ανθρώπων που συνάντησαν, ανθρώπων ενεργών, που αντιμετωπίζουν τις δυσκολίες της καθημερινότητας και συνεχίζουν. Τί σημαίνει για αυτούς η κρίση; Τί αντίκτυπο έχει στη ζωή τους;

Η «Ελλάδα ανθίζει» αναπτερώνοντας το ηθικό των αισιόδοξων και μάχιμων ανθρώπων, που - με τη γνώση και τη σοφία από τα λάθη του παρελθόντος - κοιτούν μπροστά, ελπίζουν και είναι έτοιμοι να χτίσουν κάτι καινούριο.

Πληροφορίες

Ταινιοθήκη της Ελλάδος, Ιερά Οδός 48 & Μεγάλου Αλεξάνδρου 134 - 136, Γκάζι – Αθήνα, τηλ.: 210 3609695, 210 3612046, 210 6007555.

Προτεινόμενα για εσάς