ΗΠΑ: Το πιο «πράσινο» Εθνικό Χριστουγεννιάτικο Δέντρο

Δευτέρα, 10 Δεκεμβρίου 2012 10:30
UPD:10:30

Καθένα από τα 120 φωτεινά στολίδια σε σχήμα άστρου καλύπτεται από μια ειδική χρυσή επίστρωση που θα του επιτρέπει να λάμπει ακόμη και κατά τη διάρκεια της ημέρας.

A- A A+

Στα τέλη της περασμένης εβδομάδας, ακολουθώντας μια παράδοση 90 ετών, ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα φωταγώγησε το Εθνικό Χριστουγεννιάτικο Δέντρο, στο πάρκο έξω από το Λευκό Οίκο.

Αυτό το χριστουγεννιάτικο δέντρο ωστόσο - ένα αμερικανικό έλατο του είδους Abies balsamea - χαρακτηρίζεται «το πιο πράσινο» που έχει φωταγωγηθεί, καθώς οι λαμπτήρες πυράκτωσης αντικαταστάθηκαν με μικροσκοπικούς λαμπτήρες LED.

Συγκεκριμένα το - ύψους σχεδόν 15 μέτρων- έλατο κοσμούν περισσότερες από 450 σειρές χριστουγεννιάτικων λαμπτήρων LED και 120 φωτεινά στολίδια (επίσης LED) συνολικής ισχύος άνω των 4.000 watt. Η λάμψη του δεν υστερεί σε τίποτα από αυτήν των παλαιότερων χριστουγεννιάτικων δέντρων της Ουάσιγκτον, παρά μόνο σε watt, αφού καταναλώνει 16.000 λιγότερα σε σχέση με δέντρα των προηγούμενων ετών.

Καθένα από τα 120 φωτεινά στολίδια σε σχήμα άστρου καλύπτεται από μια ειδική χρυσή επίστρωση που θα του επιτρέπει να λάμπει ακόμη και κατά τη διάρκεια της ημέρας. Όσο για το μεγάλο άστρο που κοσμεί την κορυφή, είναι εξοπλισμένο με εμπορικά LED του τύπου που χρησιμοποιείται συνήθως στα καταστήματα.

Το μεγάλο έλατο περιβάλλουν δεκάδες μικρότερα δέντρα που αντιπροσωπεύουν τις πολιτείες και τα εδάφη υπό αμερικανική διοίκηση. Όλα είναι στολισμένα με σειρές χριστουγεννιάτικων LED, τα οποία παρείχε η General Electric, η αμερικανική πολυεθνική που εδώ και 50 χρόνια είναι υπεύθυνη για το φωτισμό του Εθνικού Χριστουγεννιάτικου Δέντρου.

Σημειώνεται πάντως ότι το φετινό έλατο είναι το τρίτο που φυτεύεται στο σημείο μέσα σε τρία χρόνια. Το προηγούμενο πέθανε από σοκ μεταφύτευσης, μόλις ένα χρόνο αργότερα. Πριν από αυτό, το έλατο που επί τριάντα χρόνια υψωνόταν έξω από το Λευκό Οίκο, καταστράφηκε το Φεβρουάριο του 2011 εξαιτίας των ισχυρών ανέμων.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή