Formula 1: Χρεάζεται βελτίωση η Toro Rosso

Δευτέρα, 10 Δεκεμβρίου 2012 23:40
UPD:11/12/2012 00:16

A- A A+

Στόχος είναι η άμεση βελτίωση το 2013 αφού η φετινή χρονιά δεν ήταν ιδιαίτερα θετική.

Η ομάδα της Φαένζα «έπεσε» ένατη στην γενική κατάταξη στους κατασκευαστές, χάνοντας μία θέση σε σχέση με πέρυσι, συγκεντρώνοντας μάλιστα και λιγότερους βαθμούς (22 έναντι 41). Το νεαρό οδηγικό δίδυμο των Ρικιάρντο και Βερνιέ δεν φάνηκε να εντυπωσιάζει και να τα καταφέρνει τόσο καλά όσο οι Μπουεμί και Αλγκουερσουάρι, αντίστοιχα.

Ως ελαφρυντικό στοιχείο θα μπορούσε να θεωρηθεί ότι αυτή είναι η πρώτη χρονιά και για τους δύο στην Toro Rosso και ίσως να χρειάζονται χρόνο. Για αυτό τον λόγο άλλωστε, αποφασίστηκε να συνεχίσουν μαζί και το 2013. Ο,τι δηλαδή έγινε με τους Μπουεμί και Αλγκουερσουάρι.

Ο μεγιστάνας όμως και ιδιοκτήτης της Red Bull (και κατ’επέκταση και της Toro Rosso) Ντίτριχ Μάτεστσιτς, ζήτησε να βελτιωθεί η εικόνα της ομάδας του χρόνου. Είναι λογικό πως δεν περιμένει αποτελέσματα εφάμιλλα της Red Bull, η οποία κατέκτησε το πρωτάθλημα για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, αλλά θέλει κάτι παραπάνω και ιδιαίτερα σε ό,τια φορά στην εξέλιξη του μονοθεσίου. Είναι άλλωστε γνωστό πως η Toro Rosso έχει αναλάβει το ρόλο εξέλιξης νέων πιλότων που προορίζονται για την... μητρική Red Bull.

«Η Toro Rosso είναι μία νέα ομάδα και οι στόχοι της διαφέρουν από εκείνους της Red Bull. Δε μπορούμε όμως να πούμε ότι είμαστε ευχαριστημένοι με την εξέλιξη του μονοθεσίου. Σημαντικές βελτιώσεις χρειάζεται να εντοπιστούν και να προγραμματιστούν», δήλωσε ο Ντίτριχ Μάτεστσιτς.

Με αυτό τον γνώμονα ήρθε στην Φαένζα περίπου στα μέσα της χρονιάς ο Τζέιμς Κι, πρώην τεχνικός διευθυντής της Force India και της Sauber, αντίστοιχα. Ηδη, από το 2010 έχει ξεκινήσει την κατασκευή του δικού της μονοθεσίου με ό,τι προβλήματα αυτό συνεπάγεται.

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις