Formula 1: Δεν επιστρέφει ο Κουμπίτσα

Τρίτη, 11 Δεκεμβρίου 2012 14:23

A- A A+

Ο Κουμπίτσα απέχει από την Formula 1 από το 2010 καθώς μερικές εβδομάδες πριν την έναρξη του παγκοσμίου πρωταθλήματος του 2011 και πιο συγκεκριμένα τον Φεβρουάριο, τραυματίστηκε πολύ σοβαρά σε ράλι στην Ιταλία.

Εκτοτε υποβλήθηκε σε αρκετές χειρουργικές επεμβάσεις ενώ τον τελευταίο καιρό έχει επιστρέψει στους αγώνες, συμμετέχοντες σε τοπικά ράλι, σημειώνοντας μάλιστα και επιτυχίες.

Το πρόβλημα όμως με το δεξί του χέρι εξακολουθεί να τον δυσκολεύει αρκετά, μειώνοντας στην ουσία τις όποιες πιθανότητες είχε να επιστρέψει στην Formula 1.

«Ηλπιζα ότι θα είχα επιστρέψει σε μονοθέσιο της Formula 1 σύντομα, αλλά αυτό τελικά δεν συνέβη. Ακόμη δυσκολεύομαι με τον δεξί μου χέρι. Υποβλήθηκα σε αρκετές χειρουργικές επεμβάσεις που είχαν ως στόχο να βελτιωθεί το πρόβλημα, αλλά δυστυχώς δεν παρουσιάστηκε κάποια εξαιρετική βελτίωση. Εάν μπορέσω να κινήσω και πάλι το χέρι μου, τότε υπάρχει πιθανότητα να επιστρέψω στην Formula 1. Μέχρι τότε, όμως, θα δούμε. Δεν υπάρχει πιθανότητα να επιστρέψω πολύ σύντομα», τόνισε ο Πολωνός πιλότος στο Autoweek.

Το πάθος του ωστόσο για τους αγώνες είναι γνωστό και παρά το πρόβλημά του, σκέφτεται να δοκιμάσει τις δυνάμεις του σε άλλα είδη του μηχανοκίνητου αθλητισμού όπως στους αγώνες αντοχής ή στο πρωτάθλημα τουρισμού. Υπογράμμισε επίσης ότι την τελική του απόφαση θα την λάβει στα τέλη της χρονιάς.

«Δεν, ξέρω, αλλά θα αποφασίσω πολύ σύντομα. Μιλάμε με κάποιους προς το παρόν και οι όποιες αποφάσεις θα παρθούν στο τέλος του έτους. Δεν θα ήθελα να δαπανήσω μία χρονιά στο παγκόσμιο πρωτάθλημα ράλι μόνο και μόνο για να ανακαλύψω τον προσεχή Νοέμβριο ότι δεν θα ξέρω τι θα κάνω το 2014. Εάν επιλέξω τα ράλι, τότε θέλω να έχω ένα μακροχρόνιο πρόγραμμα που θα μου επιτρέψω να μάθω. Δεν μπορώ να κάνω ότι έκανα στην Formula 1 πριν από το ατύχημα, επομένως θα πρέπει να επιλέξω μία νέα πορεία, να κάνω το επόμενο βήμα στην καριέρα μου. Θα δούμε αυτό ποιο θα είναι».

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις